avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Verificarea de scripte in somatie de plata?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Verificarea de scripte in somatie de plata?

Credeti ca se poate admite verificarea de scripte intr-o somatie de plata avand in vedere caracterul necontencios al somatiei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters201507 , utilizator 19:25, 5 Aprilie 2011
Teoretic da, depinde si despre ce fel de inscris este vorba.Se mai poate invoca si inscrierea in fals cu privire la inscrisurile"tagaduite".
Este vorba despre semnatura de pe 2 facturi despre care debitorul afirma ca nu au fost semnate de reprezentantul legal al firmei desi am martori ca tocmai reprezentantul firmei-patroana le-a semnat . De mentionat ca facturile nu au stampila.
Sa inteleg ca debitorul contesta primirea facturii dar nu si obiectul facturii/prestatiile efectuate!
Solicitati instantei in virtutea rolului activ pe care il are sa puna in vedere debitorului sa depuna copie legalizata de pe actul constitutiv al societatii sau/si specimenul de semnatura al reprezentantului legal al societatii, pentru a dovedi sustinerile sale!
Proba cu inscrisuri nu are de ce sa v-o respinga.Invocati art.172 Cod proc.civ.
Mi se pare mai simplu!

Parerea mea este ca nu se poate face o verificare de scripte in cadrul procedurii somatiei de plata.
Stampila este aplicata pe factura ?

avocat Claudiu Lascoschi
Ba da se poate eu am pe rol un asemenea proces resp. somatie de plata , in care ca probatoriu am solicitat verificarea de scripte, insa daca instanta nu este lamurita se dispune expertiza grafologica.Insa in prima instanta se purcede la verif. de scripte
Este vb de un inscris sub semnatura privata ( conventie intre parti cu valoare de imprumut) si nerestituita creanta se urm. obt unei hot. jud. ptr punere in executare silita.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
ContSters201507, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare semnatura contract btg btg Buna ziua si La Multi Ani tuturor! Referitor la o intampinare depusa de adversar in provincie, de care am reusit sa luam la cunostinta prin intermediul cuiva ... (vezi toată discuția)
Necomunicare intampinare btg btg Buna ziua! Va rugam sa ne ajutati in aflarea unei solutii: daca am depus cerere de emitere a somatiei de plata, iar debitorul a depus la primul termen ... (vezi toată discuția)
Daca intr-un proces / litigiu de munca /arat instantei ca actele sunt false. ce se intampla? benga112 benga112 Daca intr-un litigiu de munca am dat in judecata angajatorul.Pentru neplata salari, + concediu de odihana. Desfacere contract de munca. Si spun instante ca ... (vezi toată discuția)