avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Termen plata daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Termen plata daune

Incerc sa tin postul cat mai scurt :)

Am un dosar de dauna in care eu sunt pagubitul, la Astra. Ultima semnatura (pe documentele in care erau trecute sumele cu care voi fi despagubit) a fost data pe 2 februarie.

In ordinul5/2010 CSA, art36 este specificat ca asiguratorul are 10 zile pentru a plati despagubirea.

Aceste 10 zile de cand se calculeaza? Din momentul in care eu am dat ultima semnatura sau din momentul in care ei decid ca dosarul este ok?

Am fost informat ca dosarul, desi semnat pe 2 februarie, s-a mutat la un departament superior pe 7 si ca mai dureaza pana cand se ia o decizie (sa ajunga ori la dep. plati ori la un departament superior).

Dupa cum inteleg eu legea, desi poate o fac gresit, asiguratorul are 10 zile din momentul in care eu dau ultima semnatura (deci, practic, teoretic, legal, dupa mine, 12februarie ar fi ultima zi in care ei pot plati fara penalizari).

Ma puteti lamuri?
Cel mai recent răspuns: cristian2012 , utilizator 15:03, 21 Martie 2012
Uite ca s-a facut 21 si dosarul este inca "la un departament" superior. Dar macar am fost "asigurat temeinic" de catre cei de la [editat] ca s-a facut o cerere de urgentare (este a 5-a de pana acum) si ca voi fi contactat in maxim 48 de ore (cam a 4-a oara cand aud asta).

Presupun ca pentru recuperarea penalitatilor va trebui sa ii actionez in justitie nu?


[Interventie moderator / editat numele societatii de asigurare, interza postarea]
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Revin cu o noua postare. Cum era de asteptat firma de asigurari nu a platit absolut nimic.

Mi-a fost retinut echipamentul de protectie pentru a fi despagubit. Sunt PIETON din nesimtirea lor.

Nu pot vorbi cu nimeni fizic, mi s-a spus astazi la telefon de cateva ori, ci doar pe email sau pe telefon. La telefon ii cunosc deja pe toti, si ei pe mine, ne uram reciproc si cam asta e. Pe email nu raspunde nimeni.

CSA mi-a spus ca imi vor da un raspuns in termenul legal desi ma indoiesc (avand in vedere ca mai marii CSA sunt mana in mana cu cei de la asigurari, ca asa e in Romania).

Ce sa fac? Sa ii dau in judecata? Sa ma duc sa bat pe cineva? Sa le incendiez cladirea? Sa ma sinucid? Sa ma mut in alta tara?

Eu unul nu mai pot sincer, de nervi, de toate, pentru ca nimanui nu-i pasa de nimic in tara asta.
Cam asta urmeaza (departamentul de control a respins dosarul - expertii nostri au constatat ca exista neconcordanta in declaratii):

www.avocatnet.ro/content/for...
la aceeasi firma RENUMITA care se respecta, tratament similar dupa ce constatarea a fost foarte "binevoitoare".

Sa dea Domnul sa nu fie asa! Mult succes!
Tine-ma si pe mine la curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dauna asigurari intarziata DenisaJianu DenisaJianu Ce este de facut daca au trecut doua luni de cand ASTRA trebuia sa imi plateasca daunele, iar acest lucru nu se intampla. Am sunat la call center, dar doamna ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca (obligatii asigurator) ovidiu59 ovidiu59 In urma unui accident fara victime autoutilitara mea a suferit avarii ce presupun, din discutiile avute cu asiguratorul daune totale. In procedul verbal ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)