avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CODUL PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CODUL PENAL

Buna ziua,
Am si eu o intrebare,daca se poate contesta cuantumul unei amenzi administrative.
Este vorba de 1000 ron,conform art.91 lit.c Cod penal.Ma aflu in cele 20 zile in care pot face plangere.Crede-ti ca am sanse sau poate pot s- o esalonez,sau nu stiu,posibilitatile mele financiare sunt f reduse ,si de aceea incerc sa aflu ce pot sa fac.
Dosarul se judeca din anul 2007,iar amenda am primit-o pe data de 9.02.2012,am sanse sa se prescrie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:19, 10 Februarie 2012
plingerea facuta cf art 278 CP nu poate avea drept rezultat esalonarea sa, va fi respinsa.
fiind o amenda adminstrativa, ea va fi recuperata de catre directia de taxe si impozite locala. discutati cu cei de acolo dupa ce veti primi prima somatie de plata.
Multumesc pentru promtitudine,dar revin cu intrebarea se poate prescrie ?
fiind creanta fiscala, se prescrie in 5 ani incepind cu 01.01.2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cu ordonantele parchetului nutzy nutzy Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat caci sunt intr-o mare ceata. am o ordonanta a parchetului de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Amenda luminel luminel In cazul in care intr-un dosar penal, o persoana fizica a fost amendata cu suma de 1000 Ron, aceasta poate cere reesalonarea platii amenzii ( in mai multe ... (vezi toată discuția)