avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declaratie notariala pentru iesirea copilului din tara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declaratie notariala pentru iesirea copilului din tara fara parinti

Daca copilul de 17 ani trebuie sa plece in Elvetia intr-un schimb de experienta cu elevii de acolo, parintii fiind divortati, ii trebuie o declaratie data de parinti la notar pentru a putea parasi tara?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 13:53, 10 Februarie 2012
Trebuie data declaratia de parintele caruia i a fost incredintat copilul spre crestere si educare, daca nu merge insotit de acesta. Pentru acest lucru aveti nevoie de cope certificat nastere copil, pasaportul copilului, hotararea defintiva prin care i s a incredintat minorul, cartea de identitate a parintelui care da declaratia, datele de identificare, nume prenume, adresa CNP si pasaport ale persoanei cu care calatoreste, perioada exacta, locul. Persoana cu care calatoreste daca nu este parintele minorului are nevoie de cazier judiciar.
Declaratia poate fi data la orice notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Minor care paraseste in vacanta tara Oana Gabriela Oana Gabriela As dori sa stiu daca un minor este incredintat mamei, poate parasi tara impreuna cu mama fara acordul notarial de la tata si baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)
Ieșire din țară copii minori Alerim R Alerim R Sunt divorțată de 7 ani,hotărârea judecătorească definitiv și irevocabil mi s a încredințat copilul pentru creștere și educare, 13 ani Are copilul. ... (vezi toată discuția)