avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... revendicare apartament ANL pe baza preluarii custodiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

revendicare apartament ANL pe baza preluarii custodiei copilului de la fosta sotie(ar fi posibil?)

Buna ziua!
In timpul casatoriei am primit cu chirie la stat (primarie) un apartament ANL eu fiind titular de contract.
In urma divortului, acum 4 ani, fostei sotii i-a fost incredintat acest apartament cu mentiunea in sentinta de divort "spre cresterea si educarea celor doi minori" (copiii nostri), dispunandu-se evacuarea mea.
Am fost sters/radiat din contractul de chirie.
De curand, printr-un proces de custodie am castigat custodia celor doi copii, minori in invatamantul primar.
As vrea sa solicit in instanta readucerea mea in pozitia de chirias.
As avea sanse de castig? Cum ar trebui motivata si sustinuta mai bine o astfel de actiune.
Precizez ca fosta sotie, care a ramas chiriasa in continuare, nu se opune si doreste, spre binele celor doi copii, ca ei sa ramana in casa in care s-au nascut, alaturi de mine.
Cu cine ma judec? Cu fosta sotie sau cu primaria? Pe cine citez?
Am cerut cateva pareri avizate la noi in localitate si mi s-a spus ca acest caz este inedit si...

Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
sariansari, utilizator
Cel mai recent răspuns: sariansari , utilizator 13:12, 11 Februarie 2012
Buletinul l-am schimbat de la adresa ANL.
Pentru ca nu mai figurez in contractul de chirie, nu am cum sa fac un nou buletin pe adresa respectiva. Copiii insa figureaza nominal in acest contract de chirie in care fosta sotie apare in prezent ca titular.
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
sariansari, utilizator
Daca sotia nu mai are aceasta calitate de"crestere si educare" a copiilor pentru care apartamentul i-a fost incredintat in exclusivitate, "calitatea" fiind transferata la mine, as putea folosi acest aspect ca un temei legal de reincredintare mie a apartamentului?
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
sariansari, utilizator
La vremea respectiva aveati ambii calitatea de chiriasi si pt ca mama a primit in incredintare minorii, a avut avantaj in atribuirea locuintei in exclusivitate. Dupa parerea mea, nu e suficient sa aveti calitatea de reprezentant a minorilor pt a primi cu chirie acea locuinta si a o evacua pe mama, daca proprietarul nu e de acord cu asta. Nu inteleg de ce nu puteti rezolva amiabil la ANL si dansii au nevoie de hotarare jud.
Pana la urma, daca nu se poate altfel, cereti in instanta reintegrarea in locuinta in contradictoriu si cu proprietarul si cu locatarul.
Ar trebui sa mergeti la un avocat cu actele.. hot de divort, contractul de chirie si hot prin care se stabileste ca minorii raman la dvs. de putut trebuie sa se poata, trebuie gasita o cale prin care sa reusiti
Am fost in mai multe audiente la ANL, cu fosta sotie care doreste sa ne cedeze locuinta, instanta e singura cale care ne-a fost sugerata.
Am consultat si doi avocati care nu ne-au zis ca nu se poate, doar ca nu au idee cum sa motiveze mai bine legal o astfel de actiune.Cazul e inedit.
Un psiholog din protectia copilului ne-a spus ca din ce stie dansul, mai nou la proprietati, daca un parinte a ramas cu o locuinta in vederea cresterii si educarii copilului care i-a fost incredintat, si acesta trece mai tarziu in custodia celuilalt parinte, parintele din urma poate deschide proces pt locuinta. Psihologul se gandea ca prin analogie, poate ca asa s-ar putea intampla si cu un ap cu chirie.
Am deschis acest subiect in forum pentru a vedea si parerea altor specialisti.
E vorba de o locuinta totusi, e greu in ziua de azi sa obtii una, si vrem sa facem acest lucru in interesul copiilor. Nu e vorba de un ap generos, e un spatiu restrans, dar e spatiul pe care copiii il iubesc si in care vor sa ramana.
Vreau sa va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
sariansari, utilizator
Protectia copilului ar putea sustine si ea interesul minorilor la un astfel de caz in instanta?Ar fi posibil sa o citam?

Alte discuții în legătură

Divort cu copii brigi brigi EU AM CASTIGAT CUSTODIA COPIILOR LA DIVORT SI EU IMPREUNA CU COPII LOCUIM IN ITALIA.ANUL VIITOR EXPIRA PASAPOARTELE COPIILOR.CA SA LE REANNOIESC PASAPOARTELE ... (vezi toată discuția)
Abandon copil ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)