avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda asigurare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda asigurare

buna ziua.am si eu nevoie de ajutor pentru o problema.tatal meu este sofer pe taxi, la patron, iar in data de 24 iunie 2008 a primit o amenda pentru ca ii expirase asigurarea cu 13 zile mai devreme si ca masina scotea noxe peste limita admisa,procesul verbal a fost intocmit pe numele lui cu toate ca a sunat la firma si patronul a zis ca firma va raspunde de amenda,asadar tatal meu nu a primit niciun proces verbal spunand ca va fi trimis la firma.ieri a venit cineva de la taxe si impozite sa-l instiinteze pe tatal meu ca are o amenda neplatita in valoare de 2000lei.azi a fost la fisc sa vada despre ce e vorba si i s-a dat o copie dupa procesul verbal si era acea amenda din 24 iunie 2008.va rog spuneti-mi ce trebuie facut pentru ca nu mi se pare corect sa plateasca tatal meu pentru ca firma nu a asigurat masina si nu a verificat-o sa vada daca emite noxe peste limita.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:48, 6 Noiembrie 2008
In primul rand sunt unele neclaritati.
1. Daca procesul verbal a fost incheiat pe numele tatalui dumneavoastra sau pe numele firmei?
2. Tatal dumeavoastra a semnat acel proces verbal?
3. Daca da, in ce calitate? De contravenient sau de martor? Daca a fost in calitate de contravenient de ce nu a luat procesul verbal personal?

Dupa clarificarea acestor probleme va pot ajuta cu un raspuns .
Cea mai simpla metoda de rezolvare a problemei este ca tatal Dvs. sa discute cu patronul, sa-i ceara banii pentru amenda si s-o plateasca.
Daca patronul nu este de acord cu aceasta modalitate de rezolvare exista calea contestarii procesului verbal in instanta. Contestatia se depune in termen de 15 zile de la data luarii la cunostinta la Judecatoria de care apartine locul savarsirii contraventiei. Cereti inlocuirea procesului verbal in care tatal Dvs a fost amendat cu unul in care amenda este aplicata firmei.
Succes.
ing. Ioan Ciobanu
procesul verbal a fost incheiat pe numele tatalui meu,a semnat procesul verbal si din cate vad eu pe procesul verbal unde scrie "Contravenient/am luat la cunostinta" nu este semnatura lui,semnatura lui aparemai jos, la dovada si nu este nici unde scrie contravenient nici unde scrie martor,este intre ele.
Situatia clar este incurcata si nu prea se mai poate face nimic. Este bun de plata. Banuiesc ca patronul se va face ca nu stie. A preferat atunci sa fie amenda pe PF ca era mai mica, fata de amenda pe PJ, dar nu a platit nimic.
Este greu de contestat un PV din 24 iunie 2008 in acest moment deoarece a semnat atunci astfel incat cele 15 zile de la luarea la cunostinta au expirat. Trebuia sa scrie la observatii neclaritatile si sa actioneze in consecinta. In acest moment nu mai are posibilitatea platii a 50% din minimul amenzii. Timpul nu le rezolva intotdeauna pe toate.
ce nu ati inteles este ca pe procesul verbal unde scrie"am luat la cunostinta"nu este semnatura tatalui meu.iar tatal meu nu a primit niciodata procesul verbal,abia azi a facut rost de o copie de la fisc,si inca ceva,unde scrie "Stabilesc:a)avertisment si amenda in suma de 2000+avertisment;b)puncte amenda in valoade de:si nu scrie nimic iar in fata casuta este taiata,acelasi lucru apare si in rubrica puncte de penalizare,iar unde scrie cat poate plati in 48 de ore apare 500lei.din ce stiu si eu amenzile sunt impartite in 5 clase si anume: 1. 2-3 puncte amenda;2. 4-5 puncte amenda;3. 6-8 puncte amenda;4. 9-20 puncte amenda;5. 21-100 puncte amenda,unde la 5 este precizat ca se aplica doar persoanelor juridice.deci daca ar fi sa calculam amenda pe care a luat-o tatal meu in puncte amenda ar fi in jur de 40 de puncte,contraventie care se incadreaza ca valoare in clasa a 5a

Alte discuții în legătură

Amenda pentru masina imprumutata AndreiU AndreiU Buna ziua. Doresc sa va intreb si eu ce cale ar trebui sa urmez in acest caz: In seara zilei de sambata, 7 martie, am primit (imprumut) de la ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala pentru neprezentare la politie! otika otika Contraventie pentru neprezentare la politie! Buna Ziua! Doresc sa ma informez ce se intampla in acea situatie cand sunt invitat la politie pentru paracare ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie gresit completat Hulu Hulu Buna din nefericire am luat in dat de 26.02.2012 o amenda pentru ca nu am avut asupra mea actele= talonu si asigurarea obligatorie, dar in procesu verbal este ... (vezi toată discuția)