Care este temeiul legal in baza caruia a fost sanctionat?
De asemenea mai apare o neregularitate....ati scris ca poate achita 500 lei in 48 de ore, asta ar insemna jumatate din amenda aplicata (deci aceasta ar trebui sa fie de 1000 lei). Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat...siacesta, in baza procesullui verbal va poate sfatui ce sa faceti.
Numai societatea care e trecuta pe certificatul de inmatriculare/cartea de identitate a vehiculului e obligata sa achite asigurarea obligatorie pentru pagube produse tertilor. Cat priveste revizia tehnica, aici putem discuta , cel mult de obligatiile celui care avea in posesia masina firmei.Dar, detinatorul vehiculului are obligatia de a incheia acel tip de asigurare, potrivit legii 136/1995 si e firesc sa fie asa: daca, intr-o buna zi, doresc sa imi ajut vecinul, il duc la spital cu masina lui si politia descopera ca nu exista asigurare pentru acel vehicul, e logic sa achit eu amenda??
Asadar, trebuie sa atacati acel proces-verbal, daca mai sunteti in termen: sa aratati ca e lovit de nulitate absoluta, intrucat nu tatal dvs. e detinatorul masinii, el avand doar calitatea de posesor/cond. auto al acestuia; sa verificati alte elemente care nu sunt inserate potrivit legii, daca mai e cazul.
Daca nu se mai poate ataca procesul-verbal de contraventie, ii ramine tatalui dvs. posibilitatea de a se indrepta cu o actiune impotriva societatii, prn care se poate cere fie restituirea sumei , daca tata a platit-o, fie obligarea societatii la plata, motivand cele de mai sus. Desigur societatea poate sa achite direct amenda si totul sa se rezolve mult mai simplu.