avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu eliberarea de act de concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu eliberarea de act de concesiune

Buna ziua,

Sotul meu a decedat in 2010 si am dezbatut succesiunea dar copilul cel mai mic avand numai 11 ani am avut nevoie de curatele speciala pentru semnarea succesiunii.Am mostenit eu si copii doua locuri de veci la cimitirul Eternitatea din Galati unde am depus acum un an si jumatate cerere de trecere a actului de concesiune pe numele meu si a copiilor mostenitori.Doamna de acolo refuza sa imi elibereze actul care este gata de anul trecut pe motiv ca nu am curatela pentru minor si eu nu pot semna pentru el.Am depus anul trecut cerere de curatela pentru semnarea actului si am primit raspuns ca eu pot semna pentru el conform codului familiei si s-a refuzat curatela.Azi m-am prezentat iar la "distinsa" doamna de la cimitir si iar a refuzat eliberarea actului de concesiune pe motiv ca nu am curatela.Nu stiu ce trebuie sa mai fac sa intru in posesia actului pe numele meu si al copiilor.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 12:45, 21 Februarie 2012
sa-i dati doua peste cap doamnei amabile de la cimitir :)
trebuie sa-i explicati ca nu incheiat un act de dispozitie si ca nu aveti nevoie de curatela, dreptul a fost dobandit de minor conform CM-ului iara acum nu se mai incheie nici un act. Daca refuza in continuare incheiati concesiunea pe numele dvs si al copilului major, urmand ca minorul sa semneze si el la implinirea varstei de 18 ani. Daca se intampla sa decedati pana atunci tot cei doi copii mostenesc.
Multumesc.Am sa solicit un raspuns scris carui fapt mi se refza eliberarea actului.Am solicitat numai acul meu de concesiune si al copilului major iar exemplarul celui mic sa ramana la ei pana implineste 18 ani, pentru ca acel act presupun ca a fost intocmit in 3 exemplare cate un pentru fiecare parte si a spus:"unde va credeti exista numai un exemplar".
depuneti la cimitir, in dublu exemplar o cerere (pe exemplarul pe care il retineti solicitati nr de inregistrare) cu urmatorul continut:
subsemnatii A (dvs) domiciliata in ... si B (fiul major) domiciliat in, solicitam incheierea actului de concesiune asupra locurilor de veci .... , in ceea ce priveste cota noastra din dreptul de concesiune mostenita conform certificatului de mostenitor emis sub nr ... din data de ... de biroul notarului public .... pe care il atasam in copie.
Mentionam ca in ceea ce priveste cota minorului C domiciliat in ...., actul de concesiune urmeaza a fi semnat de catre acesta la implinirea varstei majoratului deoarece dumneavoastra solicitati in mod abuziv o dispozitie de curatela pentru semnarea acestuia act iar instanta de tutela s-a pronuntat in aceasta speta refuzand emiterea unei decizii de curatela si constatand ca mama minorului are calitatea necesara de a semna actul de concesiune in baza prevederilor codului familiei. Atasam in copie ... (incheierea judecatorului prin care s-a respins cererea de emitere a unei decizii de curatela).
Solicitam sa ne comunicati data si locul la care trebuie sa ne prezentam pentru semnarea actului de concesiune, in scris, la adresa ...... pana la data de .... (macar 10 zile)

CU deosebit respect

semnaturi

:)

daca nu va descurcati in acest mod, trimiteti-mi datele dvs si ale certificatului de mostenitor la adresa notariat.public@gmail.com si incerc sa vorbesc eu cu doamna de la cimitir in limita timpului liber.

o zi buna
Va multumesc mult pentru ajutor.Voi proceda exact asa.
Buna ziua,
Am rezolvat cu actul de concesiune si va multumesc pentru sfat.Cand am prezentat cererea mi-a eliberat actul si am semnat eu pentru cel mic.

Alte discuții în legătură

Act de concesiune brucca brucca Am o problema care nu pot sa-i gasesec raspunsul. Tatal meu a murit anul trecut ,am facut acte de mostenire la notar unde am lasat act de mostenire si act de ... (vezi toată discuția)
Taxa de concesiune pt cimitir Josephine2016 Josephine2016 Buna ziua, v-aș ruga sa îmi explicati daca 1.trebuie sa plătesc vreun impozit pentru cele doua locuri de veci ale părinților mei, in afara de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbatuta - unic mostenitor - concesiune loc de veci kikitam kikitam Parintii mei au decedat -mama acum 10 ani , tata acum 4 ani-si nu am reusit sa fac succesiunea, eu fiind unica mostenitoare ; este vorba de un apartament si un ... (vezi toată discuția)