avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si adeverinta de venit
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si adeverinta de venit

Buna ziua,
Sunt PFA din 2009, cu venituri in sistem real. Din luna iulie 2011 nu am mai realizat venituri si estimez ca, in anul 2012, incasarile vor nu vor fi mai mari de 1000 ron.
Doresc sa ma inscriu la un curs (apartinand unui proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane) destinat persoanelor fara venituri.
Pentru a indeplini conditiile de eligibilitate, trebuie sa depun adeverinta de venit de la circa financiara, insa am urmatoarele nelamuriri:

1. Pot obtine adeverinta de venit pe 2012 fara a depunde declaratiile 220 si 200?
2. Daca voi depunde declaratia 220 cu un venit net estimat de 500 ron, ma voi incadra in regula impusa de curs, respectiv: Nu am loc de muncă, nu realizez venituri sau realizez, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare. ?

Va multumesc anticipat pentru suportul dvs. :)
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
morella, utilizator
Cel mai recent răspuns: dorelushu , utilizator 21:23, 11 Februarie 2012
Morela, iti raspund eu.Ca si PFA , "decizia de impunere"care iti vine de la administratia financiara este "adeverinta de venit".Acum la intrebari :
1. Nu poti avea adeverinta de venit pe 2012 fara sa depui 200 pe2011 si 220 pe 2012 .Venitul tau pe 2012 (adeverinta de venit , care iti trebuie tie) iti vine dupa ce depui 220 pe 2012.( In baza ei iti vine decizia de impunere )Ai grija sa o duci pana la 31 martie, parca.
2. Daca depui declaratia 220 cu 500 ron pe anul 2012,venitul tau lunar va fi 500 ron impartit la 12 luni =41 ron pe luna.Sper sa fi inteles ca am pus prea multe cifre :)).
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
dorelushu, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns. Si eu intuiam ca acestia sunt pasii care trebuie urmati. :)

Mi s-a mai spus de la administratia financiara ca nu este voie sa depui declaratia 220 cu veniturile pe 0 (in acest caz trebuie sa optezi pentru suspendarea activitatii sau inchiderea PFA-ului). :-/
Exista vreun temei legal pentru aceasta informatie?
Pai, teoretic vorbind, daca ai venit 0 , (zero) este clar ca nu faci nimic ,nu ai activitate.Din ce stiu de la mine, eu am infiintat pfa in decembrie si am vrut sa trec venit 0 , ca oricum incepeam din ianuarie treaba, si au zis de la administratie ca trebuie macar un venit simbolic trecut, si am trecut 100 ron la venit si 100 ron la cheltuieli,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii 220 si 200 pfa acatanas acatanas In februarie 2012 am infiintat PFA, am depus declaratia estimativa 220 cu un venit net 500 lei. In anul 2012 am realizat un venit net de 6000 lei. In 25 mai ... (vezi toată discuția)
Venituri din pfa si din cim pentru concediu crestere copil Ashyma Ashyma Buna seara, Beneficiez de venituri din PFA de anul acesta (PFA deschis pe 22 aprilie) cat si venituri din contract indivual de munca. Voi naste in luna ... (vezi toată discuția)
Declaratii pt pfa getafolescu getafolescu Am infintat PFA-ul anul trecut in aprilie si am depus formularul 220 pt anul 2011. Nu am avut decat cheltuieli in 2011. Ce trebuie sa fac in anul 2012? (vezi toată discuția)