avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea unui copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea unui copil

ma numesc Simona si am nevoie de un sfat va rog.in urma casotoriei am un copil care nu a fost recumoscut de tatal sau . am divortat, dupa care la 5 ani m-am recasatorit actualul meu sot vrea sa recunoasca copilul ca fiind a lui.va rog sa-mi dati un sfat daca se poate si unde ar trebui sa ma adresez sa pot face acest lucru .va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: simorebe , utilizator 17:52, 10 Februarie 2012
In urma casatoriei insemnand in timpul casatoriei sau in urma desfacerii casatoriei prin divort? Mai exact, cand s-a nascut copilul?Daca s-a nascut in afara casatoriei, tatal poate face o declaratie de recunosatere la starea civila.Mai exista si posibilitatea recunoasterii prin act autentic.
Daca recunoasterea este facuta prin act autentic, la notar, o copie a actului de recunoastere va fi trimisa din oficiu la serviciul de stare civila competent, pentru a se face mentiunea in registrul de stare civila .
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
copilul sa nascut in timpul primei casatori,copilul avand acum 12 ani
Daca este vorba despre un copil din casatorie are deja un tata in certificatul de nastere, pe fostul dvs. sot.
In aceste conditii, daca tatal din certificat nu a intentat actiune in tagada paternitatatii in termen, aceasta actiune s-a prescris, ceea ce inseamna ca nu mai este posibila.
Iar o alta recunoastere de paternitate nu ar mai fi posibila, cata vreme paternitatea nu a fost tagaduita.
Totusi , aceasta actiune poate fi pornita si de copil, prin reprezentant legal, cat timp este minor.
Ideea este insa ca nu are sens o asemenea actiune cata vreme paternitatea din casatorie corespunde adevarului.
Altfel, actualul dvs. sot ar putea sa-l adopte pefiul dvs. Acest demers insa presupune ca fostul dvs. sot sa-si dea acordul.
Daca stiti ca acesta isi va da acordul si ca ca cel mai bun lucur pentru copilul dvs. ar fi acesta, demarati aceasta procedura.Astfel, copilul dvs. isi va stabili filiatia fata de sotul dvs . actual, si va inceta legatura de rudenie dintre copil si fostul dvs. sot.
fostul meu sot nu apare pe certificatul de nastere in dreptul tatalui este linie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare bebelusi augustina_1984 augustina_1984 daca esti casatorita dar nu mai locuiesti cu sotul,ai intentat actele de divort,si faci un copil cu un alt barbat ,numele tatalui de pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Paternitate moonshadow moonshadow In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat. Intervine un divort=D>. Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)
Cum e posibil?!!! ichimgeorge ichimgeorge o poveste incalcita si cu un final deocamdata nu prea fericit...asta pot spune despre mine care dupa o relatie in concubinaj in urma careia a rezultat un ... (vezi toată discuția)