avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

buna ziua ...sunt casatorit cu o fata din republica moldova dar de ceva timp nu ma mai pot intelege cu ea avem un copil de un an si jumate dar certurile sunt de vreo doi ani de zile am vrut sa divortez acum 2 ani dar dupa ceva timp mia spus ca este insarcinata .
as dori sa stiu in acest caz as putea castiga tutela copilului ea neavand inca cetatenia romana doar rezidenta ....
as dori sa stiu ce sanse am sa ramana iubitul meu baiat la mine .
o zi frumoasa va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
radu_27, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:38, 11 Februarie 2012
Sansele ca sa se stabileasca domiciliul copilului la dvs. si sa exercitati autoritatea parinteasca singur sunt destul de reduse, dar ele exista, daca demonstrati ca este in interesul superior al minorului ca acesta sa ramana cu dvs.
Cetatenia mamei conteaza mai putin in acest caz.
Doar soliditatea probelor pe care le veti aduce in argumentarea cererii dvs.

Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
ContSters241434, utilizator
ma scuzati ca va intreb dar...daca demonstrati ca este in interesul superior al minorului ca acesta sa ramana cu dvs.nu inteleg partea asta !!

Judecatorul este acela care apreciaza acest lucru.

Despre interesul superior al copilului puteti citi mai mult accesand linkul urrmator:

www.ro.wikipedia.org/wiki/Interesul_superior_al_copilului

Este o mare diferenta intre teorie si practica in aceasta privinta, stimate Radu.
Avocatii va spun din practica judiciara.Dvs. apreciati doar legea.Din apreciarea legii aveti sanse mari insa practica e problema...

Dupa parerea mea sansele dvs. se pot situa numai acolo unde datorita faptului ca sotia va parasi tara ati avea sanse ca instanta sa aprecieze ca este de preferat sa vi-l incredinteze dvs.
Puteti incerca dar este greu de spus ce va iesi la proces.
Veti avea mari probleme daca pierdeti procesul si in ceea ce priveste programul de vizita.
Procesul dvs. se estimeaza a fi destul de indelungat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa castig custodia copilului catalin1983 catalin1983 buna ziua am si eu o intrebare eu sunt casatorit de curand cu o cetateanca din republica moldova si avem inpreuna un copil as vrea sa stiu ce sanse sunt in ... (vezi toată discuția)
Divorþ amigobz amigobz Soţia mea este din Republica Moldova. A obtinut cetăţenia română.Avem un copil minor in vârstă de 4 ani. Acum ea a plecat in Moldova şi nu doreşte să ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de mare ajutor - divort cetatean moldovean casatorit cu cetatean roman, domiciliu minor lenaka7 lenaka7 Buna ziua, spuneti-mi va rog niste solutii referitor la problema mea. Sunt casatorita din martie, am luat numele sotului nu am facut contract inaintea starii ... (vezi toată discuția)