Buna seara,
In primul rand, e primul meu post aici, nu stiu exact daca postez unde trebuie. Nu am sa va spun toata povestea, decat ceea ce ma intereseaza pe moment. In urma cu cateva zile, am trimis o scrisoare recomandata catre primaria unei comune, pentru a mi se confirma daca pentru un imobil din respectiva comuna s-a platit impozitul. Numai ca ziua urmatoare, m-a sunat un nepot sau var al individului care se da drept mostenitor al acelui imobil, si mi l-a dat la telefon pe secretarul primariei, care mi-a zis ca a primit scrisoarea si impozitul e platit. Intrebarea mea este daca este normal si LEGAL ce a facut secretarul. Eu presupun ca la acea scrisoare trebuia sa se raspunda decat in scris, iar secretarul nu trebuia sa-l anunte pe acel individ si sa imi raspunda prin intermediul telefonului acelui individ. Mai mult acel individ de etnie rroma mi-a zis ca imi va retrimite acea scrisoare(banuiesc ca 'dovada') personal... Am impresia ca e ceva putred la mijloc si de aceea va intreb ce este mai bine de facut in situatia de fata. Multumesc anticipat.
Din păcate este prea puţin ceea ce spuneţi şi destul de greu să înţelegem legătura dv.stră cu acest imobil. Dacă aveţi vreo problemă cu un funcţionar public procedura este aceeaşi, formulaţi plângere împotriva acestuia şi vedeţi ce se va întâmpla. Nu este deloc normal şi nici legal ceea ce s.a întâmplat, dar ce veţi rezolva dacă veţi formula plângere împotriva acelui funcţionar? Dacă este o localitate mică unde toată lumea cunoaşte pe toată lumea, atunci în astfel de comunităţi acest lucru se întâmplă frecvent. Când cineva se interesează de casa ta, atunci şi reacţia poate fi pe măsură.
@happyend .Nu eu personal am cerut informatii, ci mama mea, am zis ca eu am cerut ca sa fiu mai explicit. Mama mea este in calitate de sot al decedatului care a locuit cu mult timp in urma in acel imobil(mama nu a locuit niciodata acolo), dar intre timp casa a fost vanduta(exista act de vanzare cumparare) altcuiva. Oricum alta era intrebarea...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Multumesc de raspuns ! Am sa prezint intreaga poveste intr-un post viitor la o alta rubrica.
Eu am inteles care era intrebarea, si asa cum a spus si dna. avocat mai sus, nu e normal ca functionarul primariei sa procedeze in acest fel. Pe de alta parte, informatiile pe care le-ati solicitat nu sunt disponibile oricui, trebuie sa demonstrati un interes legitim pentru a le obtine.