avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii asociatii de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii asociatii de locatari

Buna ziua.
suntem 2 imobile intr-o curte. Primul are acoperisul deteriorat si cad tigle si mai noi bucati de lemn putred. Accesul nostru, locatarii din ultimul imobil din spatele curtii se face pe langa acest acoperis deteriorat. Deoarece nimeni nu preia initiativa sa faca ceva ci doar s-au rezumat la a pune un afis cu "atentie cad tigle" (de parca nu toti stim) va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez mai departe.pe cale juridica. Cine are obligatia de a demara reparatiile la acoperis? toti locatarii sau doar cel de la ultimul etaj? Precizez ca mai este o familie care detine podul casei si care este situat deasupra zonei de acoperis deteriorat. Va multumesc si va astept cu un raspuns.

Catalina Bota
Cel mai recent răspuns: catabota , utilizator 12:03, 10 Iulie 2018
Dvs. sau mai multi locatari din curtea respectiva trebuie sa identificati proprietarul acelui imobil - care poate fi persoana fizica sau juridica.
Nu stiu de ce, dar banuiesc ca imobilul cu pricina este "de stat", asa ca fiecare dintre locatari, nu se implica, asteptand "sa vina statul", sa-si repare proprietatea.
Asadar, puteti sa notificati primaria / consiliu local, faceti si ceva fotografii. Puteti informa si presa locala...
Mult succes!
Multumesc pentru raspunsul prompt. Din pacate imobilul cu acoperisul deteriorat nu este proprietate de stat. Sunt 4 locuinte proprietate privata.
Intrebarea este cine trebuie sa se ocupe (proprietarul de la ultimul etaj?) si costurile trebuiesc sa se imparta sau se suporta doar ce cel de la ultimul etaj? Si care ar fi demersurile. Unde trebuie sa se adreseze. Multumesc frumos.
Acoperisul reprezinta parte comuna
Neexistand asociatie de proprietari care sa preia obligatiile de administrare,intretinere si reparatie parti comune,in speta dv,demersurile pot fi demarate de catre oricare dintre proprietari-indiferent de nivelul unde acesta domiciliaza
Este necesar sa se realizeze initial proiect tehnic,in baza caruia se solicita la serviciul urbanism din primarie autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Costurile urmeaza sa fir repartizate tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
In cazul in care nu ii intereseaza desi i-am contactat pe proprietari, care sunt urmatoarele demersuri? Pot face o sesizare la politie, ma adresez primariei sau unde? Incercam o solutionare pe cale amiabila... Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Îngrijire parte comuna sanda123 sanda123 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 2 nivele, cu acoperis de tigla, a carui pod este considerat uscator. Majoritatea locatarilor isi intind hainele acolo, dar ... (vezi toată discuția)
Amenda poliția locală Goia Robert Goia Robert Speta este următoarea: Am refăcut acoperișul in sensul că am înlocuit tigla veche cu tabla tip țiglă. Datorita urgenței(picau țigle in fata blocului, ... (vezi toată discuția)
Nu avem asociatie de proprietari,acoperisul e distrus si vecinii refuza sa contribuie florinsialina florinsialina Buna ziua, Locuiesc intrun bloc la ultimul etaj,si din pacate au aparut problemele legate de acoperis.Mai exact nu mai avem burlane,jgheaburi,tigla este ... (vezi toată discuția)