avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare servicii traduceri catre firma cu sediul in ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare servicii traduceri catre firma cu sediul in India

Buna ziua

Am o firma de servicii de traducere si interpretariat cu sediul in Bucuresti, firma cu un singur angajat neplatitoare de TVA (cifra de afaceri sub 30.000 EUR).

Am fost contactata de o firma din India pentru prestarea de servicii de traducere, firma mare care banuiesc ca este platitoare de TVA la ei in tara.
Cum procedez la facturare, exact ca si in cazul clientilor din RO, factura fiscala fara TVA simpla?
Exista vreo procedura care trebuie indeplinita de catre noi sau client (inregistrare in vreun registru, emitere certicat rezidenta etc?).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 18:54, 10 Februarie 2012
Dat fiind ca nu sunteti platitor de TVA faceti-i factura ca in Romania (fara TVA).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii - speta tva radug0314 radug0314 Buna ziua, Imi voi deschide un SRL-D al carui obiect de activitate va presupune prestarea de servicii in online catre persoane fizice, pentru trei categorii ... (vezi toată discuția)
Avantaje si dezavantaje platitor tva fcostea fcostea Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog cu un raspuns in legatura cu plata/neplata TVA? Ma intereseaza care sunt avantajele si dezvantajele pentru o firma ... (vezi toată discuția)
Am o microintreprindere. DragosN DragosN Buna ziua! Am o microintreprindere iar modelul de afaceri este urmatorul: Clientul intra pe website-ul meu unde am afisat serviciile oferite de mai multe ... (vezi toată discuția)