Buna ziua
Ma numesc Crina si v-as ruga daca imi puteti da niste raspunsuri,sunt divortata, copilul mi-a fost incredintat mie,momentan sunt plecata din tara cu fetita dar fostul sot depune pensia alimentara cand isi aduce aminte,doar ce suma vrea el,
au fost cred mai mult de 3-4luni cand nu a mai depus nici un ban apoi a mai depus ceva ideea e ca deja are cateva luni de neplata (inca nu am cum sa verific contul,doar cand ajung in tara sa cer un extras de cont)in 2009 i s-a stabilit o suma dar in 2010am ajuns iar in tribunal unde am cerut sa-i mareasca pensia,ceea ce s-a si intamplat.Intrebarile mele:
1.Ultima sentinta trebuia cumva legalizata,cea cu marirea pensiei alimentare?
2.Unde pot face plangerea....sau o poate face un avocat in locul meu?
3.Ce acte as avea nevoie sa incep urmarirea penala?
Va multumesc anticipat si astept raspuns.
1. Plangerea o puteti depune personal sau prin avocat la Parchetul de pe langa Judecatoria unde aveti domiciliul in Romania, pentru infractiunea de abandon de familie.
2.Ultima sentinta o anexati la plangere si sa fie definitiva , cu stampila de rigoare pe verso , de la registratura.
3.Plangere, sentinta definitiva in copie, certificatul de nastere al minorului in copie.
4. Va trebui sa mergeti sa va dati declaratia la organul de urmarire penala ( politie) cand veti fi citata.