avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Achizitie automobil
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Achizitie automobil

Doresc sa achizitionez o masina noua si am gasit pe un site ceea ce cautam.
Ne-am inteles mi-a trimis factura pe firma (marca, tip si serie sasiu) si i-am platit jumatate din valoare prin O.P.
I-am cerut cartea de identitate a masinii si mi-a spus acum ca masina nu are C.I nici talon pentru ca e noua.
Acest fapt mi-a trezit suspiciuni, si nu stiu ce sa fac sa mai platesc restul de bani sau nu (masina ridicandu-se dupa achitarea complecta).Precizez ca firma nu e reprezentant al acelei marci.
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
roxandrina, utilizator
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:55, 13 Februarie 2012
e imposibil sa nu aiba CI.....asa ca nu platiti nimic,nu trebuia sa platiti nici la inceput.
Daca ati efectuat plata prin Ordin de Plata e foarte important sa pastrati exemplarul pe care banca vi l-a dat dumneavoastra.
In cazul in care veti avea probleme, prin acel act puteti dovedi ca ati facut plata si eventual va puteti recupera banii plus eventualele daune cu ajutorul unui avocat.

Indiferent ca masina e sau nu noua, nu se poate sa nu aiba carte de identitate, e imposibil asa ceva.Deci e clar ca e ceva suspect...Mare grija pe viitor.
Atentie!
Pentru autoturismele noi se intocmeste CIV de catre RAR, la solicitarea proprietarului;
de asemenea, talonul se elibereaza cu ocazia primei inmatriculari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume proprietar netrecut in civ după înmatriculare Iss1121 Iss1121 Nume proprietar netrecut in civ după înmatriculare Salutare, am o mica nelămurire legata de înmatricularea unei mașini, tocmai ce am primit ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism din austria raulaveritei raulaveritei Buna, In speranta ca aveti cunostinte despre o speta similara, va rog ajutati-ma. Acum vreo doua saptamani, am cumparat de la un tip din Cluj, o masina ( ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu auto furat din strainatate alin_mocanu alin_mocanu Buna ziua! In anul 2010 am cumparat un autoturism din Targul Auto Vitan, de la o persoana fizica din Romania, autoturismul fiind inmatriculat in Germania, dar ... (vezi toată discuția)