avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... retineri salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

retineri salariu

buna dimineata!
am un salariu de aprox 1600 ron, din care se retin lunar una plata car 450 ron si, dupa aceasta am o poprire pe contul de salariu 33% din ce ramane dupa plata celor 450.
problema este ca luna aceasta, pe langa cei 450 ron, mai am o retinere de 300 ron, si apoi, la suma care ramane, se vor aplica iar cei 33%.
prin urmare, mai raman cam 500 ron, adica nici o treime din salariu
mentionez ca am in intretinere 3 persoane, din care 2 copii minori.
spuneti-mi cui ma adresez ca sa pot primi macar jumatate din salariu, si daca legea permite sa fie poprit mai mult.
va multumesc, cu respect
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:43, 11 Februarie 2012
angajatorul, conform Codului Muncii nu are voie sa va opreasca mai mult de 50% din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant executat lavinia_radu lavinia_radu Buna ziua, Tatal meu s-a pus ca girant in anul 2006 pentru un vecin(pe vremea aceea de buna credinta) pentru un imprumut la CAR Roman, luand suma de ... (vezi toată discuția)
Popriri pe contul de salariu ContSters188799 ContSters188799 cred ca am mai scris despre acest subiect. ma iertati daca ma repet. salariul meu este de aprox. 1600 ron. de la serviciu mi se face poprire de 750 ron deci ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)