avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute

Buna ziua! Am mai întrebat pe acest forum însa nu am primit chiar răspunsurile așteptate asa încât insist oarecum..cat poate dura un proces de servitute?Ar trebui sa-mi fac griji dacă ma judec de aproape doi ani?!Pana acum s-au audiat martori, s-au făcut expertize, contraexpertize,iar acum ne-am împotmolit de 5(cinci!!!)termene la faptul ca avocata adversa solicita ca ultimul expert topo sa vina in fata instantei sa dea explicații, lucru care nu se întâmpla , expertul refuzând constant(a fost amendat, dat in debit , sunat etc.)acum avocata mea spune ca doar trebuie sa așteptam ca nu avem ce face....Ce părere aveți?
Cel mai recent răspuns: ion57 , utilizator 14:59, 13 Februarie 2012
Stimat justițiabil.

În linii mari, procesul nu mai poate dura foarte mult. Totuși, având în vedere lipsa explicațiilor, mă tem să nu se refacă expertiza de care ați amintit. Chiar nu văd ce ați putea face pentru urgentare.

Cu stimă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
andreigrigoriu, moderator
Audienţă la Preşedintele instanţei, dar faceţi şi o cerere scrisă în acest sens, în care să arătaţi situaţia şi să solicitaţi luarea de măsuri-să-l oblige pe expert să răspundă la obiecţiuni, în caz contrar amendă judiciară, etc...
liamic43 a scris:

Audienţă la Preşedintele instanţei...

Care ar fi scopul audienței?

Cererea justițiabilului nu este o cerere de urgentare a motivării unei hotărâri pronunțate. Este vorba despre o pricină pendinte.

Astfel, dacă vă referiți la completul de judecată - Președintele acestuia - acest lucru este chiar interzis. Pricinile se dezbat în mod contradictoriu, singura audiență o reprezintă pledoaria din sala de judecată.

Audiența la Președintele Judecătoriei, Tribunalului...nu are nici un rost, din pricina independenței judecătorilor.

Cu stimă.

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
andreigrigoriu, moderator
Ceea ce vreau sa va spun este ca nu suntem la prima expertiza, s-au mai facut si altele asa incat fara sa glumesc nici nu stiu daca ar mai putea fi alti experti in judet...Si totusi sunt tulburat de faptul ca atat judecatoarea cat mai ales avocata mea spune ca nu avem ce face..(avocata mea spune ca doar trebuie sa asteptam intrucat ea este multumita de expertiza, pe tot parcursul procesului deschis de mine partea adversa a fost cea care a cerut cate ceva...a cerut martori, ei neavand martori, au cerut cadastru si intabulare ei neavand, a cerut expertiza si la pamant si la casa , apoi contraexpertiza).Pur si simplu nu inteleg ,ce ar mai putea cere ..pe acest ultim expert l-au amendat de vreo doua ori iar de alte doua a adus motivare ca a lipsit(expertiza e facuta si trimisa dar bineinteles ca avocata adversa iar nu e multumita si vrea dansa sa-l vada in sala de tribunal..)Nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac..adica astept o solutie ca sa stiu ce am de facut, nu?!
Sunt de acord cu independenţa judecătorilor, dar a se vedea Regulamentul de ordine interioară, a instanţelor, art.16 litera k., despre atribuţiunile preşedintelui instanţei.

Alte discuții în legătură

Raspuns experti la obiectiuni adi8165 adi8165 Buna ziua Am un caz de granituire in care s-o adus suplimentul la raportul de contraexpertiza de cateva luni in care s-a stabilit, intr-un final, linia de ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu expertul (expert corupt?) nelyiuly nelyiuly Buna seara. Am un proces pe rol si am mari probleme cu expertul. In faza de fond cand s-a facut raportul de expertiza, desi am sesizat neregulile facute ( am ... (vezi toată discuția)
Plangere penala grefiera... gyg2007 gyg2007 Am un proces de servitute in care s-a dat rezultatul, acum aștept sa-mi ajungă acasă și eventualul (sigur) recurs al părții adverse.Problema, ... (vezi toată discuția)