avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberarea conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberarea conditionata

in cazul in care s.a facut transferul unui detinut din Italia in romania,la rahova si are deja indeplinita fractia ptr eliberare conditionata, mai este nevoie sa angajez un avocat sau si detinutul poate depuni cererea???Ar dura mai mult fara avocat?va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: alexandra.dinica , utilizator 10:59, 8 Aprilie 2012
Cererea o poate depune detinutul insusi su nu neaparat prin avocat, doar ca pentru a-i fi admisa cererea nu este suficient faptul ca a executat fractia , ci aceea a comportarii bune pe parcursul detentei.Daca din dosarul din penitenciar va rezulta ca detinutul indeplineste si celellalte conditii, nu ar fi motive pentru ca cererea sa-i fie respinsa, doar daca nu s-ar fi implinit totusi termenul, situatie in care cererea ar fi introdusa prematur si va trebui reiterata.
va multumesc mult,inca o intrebare:camcat ar putea dura toata aceasta *formalitate*?
Nu foarte mult, cred ca cel mult o luna, daca luam in calcul si posibilitatea ca parchetul sa declare recurs, daca ar considera astfel.
daca a executat fractia nu este necesar sa se adreseze cu cerere de liberare conditionata deoarece penitenciarul are obligatia de a analiza situatia persoanei private de libertate.
e o problema daca acea perioada executata nu a fost inca dedusa prin hotarare judecatoreasca de instantele din romania.
in aceasta situatie trebuie sa faca cerere de deducere a perioadei executate in italia si abia apoi va vi analizat in comisia de propuneri pentru liberare conditionata.aceasta cerere ar putea dura deoarece pana se cer relatiile de la interpol se cam lungeste. acum depinde de ce scrie in mandatul de executare referitor la perioada dedusa.
daca e o condamnare din italia recunoscuta de curtea de apel bucuresti sigur i s-a dedus si perioada executata si penitenciarul il va analiza.
daca e o condamnare din romania o sa mai dureze pana la solutionarea cererii de deducere a perioadei executate.

E o sentinta din it.In sentinta din rom. atunci cand s a dat acordul ca poate veni in tara i au fost recunoscuti exact atati ani de cat avem nevoie ptr. indeplinirea fractiei ptr. eliberare conditioanta.

Alte discuții în legătură

Cerere eliberare conditionata - termenul la care se poate cere mayra2013 mayra2013 buna ziua.tatal meu a fost condamnat pt furt calf la 1an si6 luni.a executat 1an si a fost eliberat.pe timpul detentie ia venit un alt dosar pt furt calf facut ... (vezi toată discuția)
Prima abatere. pedeapsa: inchisoare 3 ani si 2 luni nlcol2005 nlcol2005 Buna ziua! Este vorba de un dosar inchis ( apel, recurs) judecat in Italia. Pedeapsa finala a fost de 3 ani si 2 luni. A executat din pedeapsa 1 an si 4 ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata alexandra.dinica alexandra.dinica Se poate obtine eliberarea conditionata a unui detinut care tocmai a fost transferat din Italia,indeplinind deja conditia de as fi executat 3/4 din pedeapsa ... (vezi toată discuția)