avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine raspunde pentru minus in gestiune?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine raspunde pentru minus in gestiune?

Problema mea este urmatoarea din luna 09 2011 lucrez la o societate ca si gestionar dar am fost angajata cu forme legale doar din luna ianuarie a acestui an in momentul angajarii nu mi s-a facut inventar cazul in care exista un minus in gestiune mie mi se poate imputa ceva
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 06:16, 13 Februarie 2012
Daca, lipsurile din gestiune sunt provocate de Dv. puteti fi trasa la raspundere de lipsurile existente in gestiune,,,,:((
Da, se poate angaja raspunderea patrimoniala a dvs in cazul in care se constata lipsuri in gestiune ... la data preluarii gestiunii trebuia sa se faca un inventar si sa va fie predata gestiunea pe baza de proces-verbal ...

Solicitati angajatorului dvs sa faca acest lucru cat mai repede posibil.....
Buna ziua,

Nu inteleg de ce mi s-a sters comentariul pe motiv ca era off-topic! :O Ma rog, nu asta este important. Eu doar am intrebat doamna daca are fisa de post semnata, ptr ca daca nu o are, atunci nimeni nu o poate trage la raspundere si nici atata timp cat nu s-a facut inventarul de predare-primire conform ordin 2861/2009, ordin ce reglementeaza normele de organizare si ineantariere a patrimoniului.

ps: gestiunea nu se preda pe baza de proces-verbal.

1. Nu are nicio importanta daca a semnat sau nu o fisa a postului .. raspunderea patrimoniala nu se face in baza semnaturii fisei postului , ci in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale.

2. Predarea-primirea gestiunii se face prin inventarierea totala a bunurilor din gestiune, intocmindu-se un proces-verbal ce se semneaza de gestionarul care preda si de gestionarul care primeste gestiunea ...

p.s.
Inainte de a pune intrebari de ce vi s-a sters un mesaj cititi mai bine Reg. Forumului si veti observa ca intrebarea dvs u are nicio legatura cu subiectul acestui topic
Imi pare rau sa va contrazic, in conflictele de munca, intervine si fisa postului. Daca nu se semneaza fisa postului, atunci angajatul nu stie ce are de facut, deci poate sa si fure, sa iasa lipsa la inventar, ptr ca in fisa postului nu scrie ca raspunde de gestiunea respectiva (au fost multe cazuri in tribunal cand angajatii care nu au semnat fisa postului au castigat procese, desi aveau abateri grave, tocmai ptr ca lipsea aceasta fisa a postului).
Iar va contrazic pe marginea inventarierii: in momentul predarii-primirii unei gestiuni, se semneaza liste de inventariere de gestionatrul care primeste, de gestionarul care preda si de catre comisia de inventariere. procesul verbal de inventariere reprezinta documentul prin care se constata modul in care s-a efectuat inventarierea.

ps: am citit de f mult timp regulamentul site-lui si tocmai ce am spus nu era off-topic. Dar la fel cum am mai spus, nu asta este important, ci doamna sa primeasca niste raspunsuri la framantarile dansei.

O zi minunatata !

Alte discuții în legătură

Inventar Miliana Miliana Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, ... (vezi toată discuția)
Inventar institutie Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Cum procedam la inventarul patrimoniului unei institutii in situatia in care in contabilitate apare un numar de bucati de produse, iar faptic sunt ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune roxilex roxilex Pana in data de 01.07.2014 am fost administrator cu jumatate de norma la o Gradinita. In urma unei decizii a direcțiunii am fost trecuta pe alt post dar nici ... (vezi toată discuția)