avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere pentru continuare pensie alimentara, va rog, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere pentru continuare pensie alimentara, va rog, ajutor

Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs.
Parintii mei sunt divortati. Conform hotararii de divort, tatal meu trebuie sa-mi plateasca pensie alimentara pana la implinirea varstei de 18 ani. Eu intentionez in acest moment sa fac cerere, pe care o voi depune ulterior la Judecatoria Bacau, prin care solicit urmatoarele:
Sa mi se dea in continuare pensie alimentara, pana la terminarea celor 3 ani de facultate. Tot atat ca si pana acum, 25% din salariul tatalui meu.
Mentionez ca am primit pensie alimentara pana in luna octombrie 2011. Imi doresc sa primesc si pe lunile anterioare, respectiv noiembrie, decembrie, ianuarie si februarie(februarie, pentru ca nici pentru aceasta luna nu am primit).
La cerere voi atasa un extras dupa contul bancar unde vreau sa mi se livreze banii. Nu stiu daca este necesar, daca va voi mentiona, dumneavoastra. Tatal meu lucreaza in domeniul militar, la stat, deci i se face poprire din salar. Asadar, va trebui mentionat in cerere ca voi atasa extrasul de cont.

Motivul pentru care v-am contactat este ca nu stiu sa imi intemeiez cererea. Cer ajutorul dvs. Stiu inceputul (stanga sus judecatoria..., apoi subsemnata...domiciliata...) de la “solicit...” nu mai stiu.
Va multumesc din tot sufletul meu amabilitate. Astept raspunsul dvs.

Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 12:37, 11 Februarie 2012
se solicita stabilirea pensiei de intretinere si nu continuarea .
temeiul de drept este pe art. 402, 499, 525, 527 - 530, 532 - 533 noul Cod civil.
solicitati prin cerere si emiterea ordonantei de poprire asupra salariului tatalui dv.
Va multumesc mult pentru raspuns insa, fiind doar o tanara de 18 ani, fara cunostinte juridice, nu inteleg despre ce este vorba.
Binevoiti va rog sa imi spuneti pe intelesul meu.
Cand ajung la sectiunea solicita a cererii, ce anume trebuie sa sciu.
Imi puteti formula dvs.? Cu temei de drept.
Multumesc mult.
Inteleg (oarecum) ca sunteti major... mai inteleg ca sunteti elev ( student nu puteti fi la varsta de 18 ani) Va trebuie o adeverinta eliberata de scoala din care sa reiasa ca sunteti inca elev. Cerere adresata instantei trebuie sa contina si date referitoare la locul de munca al tatalui...
Cerere ar trebui sa arate cam asa :

Domnule Presedinte,
Subsemnata.................................domiciliata in ............................,str.............nr.......,a,in calitate de fiiu majora a paratului...........................,dimniciliat in.......................,str.........................nr.................. solicit chemarea in judecata si personal la interogatoriu a acestuia pentru obligarea sa plata unei
PENSII DE INTRETINERE,
in favoarea mea,conform a 1/4 din ventiruile realizate.

In fapt:
Sunt fiul paratului.......................,care conform sentintei civile nr.............../........pronuntata de Judecatoiria............. a fost obligat la plata unei pensii de intretinere pentru mine pana la implinirea varstei majoratului.
In prezent sunt elev in anul al.........lea ,la Scoalla/Liceul.............. si ma aflu in continuarea studiilor ,conform adeverintei nr....................,emisa la data de .................,de aceasta unitate scolara.
Solicit sa cereti pe cale oficiala adeverinta cu veniturile realizate de tatal meu pe ultimele sase luni,de la .............................,cu sediul in.............,str...............,unde el lucreaza in functia de........... si sa il obligati pe acesta la pensia aferenta nevoilor,varstei si pregatirii scolare pe care o urmez.

In drept:
Imi intemeiez actiunea conform (art.86 si 94 c.fam si art.225 c.pr.civ) 402, 499, 525, 527 - 530, 532 - 533 noul Cod civil.


Atasez urmatoarele acte:
1.certificat de nastere
2.sentinta civila nr............../..............de obligare a paratului la pensie de intretinere in favoarea mea
3.adeverinta de studii nr....................emisa de............

Semnatura
data

Domnului Presedinte al Judecatoriei............


Trebuie sa intrebati un avocat referitor la articolele la care veti face referire in cerere deoarece codul familiei a fost introdus in noul cod civil ( eu nu am mai studiat demultisor si nu mai stiu care sunt art.)
Pensia o veti primi de la data introducerii cererii.
Succes

edit leater... domnul avocat v-a dat articolele din codul civil in temeiul carora va intemeiati cererea


Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
leuca_luminita, utilizator
Mi-ati fost de foarte, foarte mare ajutor. Va multumesc mult.
Sa aveti o zi minunata!
birzumihai a scris:

Mi-ati fost de foarte, foarte mare ajutor. Va multumesc mult.
Sa aveti o zi minunata!


Cu multa placere si asteptam vesti la finalizarea dosarului, abia atunci multumirea va fi mare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil major valentinageorgescu valentinageorgescu Buna ziua, Trevuie sa depun la Tribunal in cateva zile dosarul pentru pensia de intretinere a fiului meu major ( data majorat 19.08.2015), care este elev. ... (vezi toată discuția)
Model instanta cerere pensie alimentara loredana_elena loredana_elena Buna ziua, Ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am primit pensie cu chiu cu vai pana cand am implinit varsta de 18, la acea data am hotarat ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere paullilie paullilie Va rog sa imi spuneti, daca am formulat corect cererea pentru chemarea in judecata, pt plata pensiei de intretinere, si daca trebuie depusa la Judecatorie in ... (vezi toată discuția)