avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Model instanta cerere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Model instanta cerere pensie alimentara

Buna ziua,
Ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea:
am primit pensie cu chiu cu vai pana cand am implinit varsta de 18, la acea data am hotarat sa merg la tribunal si sa il actionez in instanta pe cel care mi-a dat viata, am primit hotararea prin care el era obligat sa-mi plateasca pensie alimentara in cuantum de 190 lei pe luna, iar de atunci si pana acum cand am 23 de ani am fost nevoita sa-l actionez in instanta in fiecare an deoarece dupa ce trecea un an el nu-mi mai trimitea nimic desi in fiecare an ii trimiteam prin mandat postal cu confirmare de primire adeverinte de la liceu sau de la facultate pentru a-i dovedii ca inca imi continui studiile. Desi anul acesta am vrut sa renunt la a-l mai actiona in instanta a avut nesimtirea sa se prezinte la usa mamei mele dupa 23 de ani si sa-mi reproseze ca el pana acum mi-a dat 500 de milioane si ca ce tot urmez atatea scoli, ca el nu e obligat sa ma intretina pe mine in a continua o facultate.
Acest lucru m-a deranjat enorm iar zilele trecute am fost la judecatoria sectorului 3 pentru a depune o noua cerere de chemare in judecata iar doamnele de la dactilografie mi-au spus ca ele nu mai fac asa ceva deoarece s-a schimbat codul civil.
Rugamintea mea este daca cineva imi poate da un model de cerere pensie alimentara pe noul cod civil.

Va multumesc frumos

Loredana
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:42, 24 Septembrie 2013
[ link extern ]
o puteti adapta pe asta, daca nu vreti cheltuieli de judecata, taiati art 451;453 cpc, in schimb, poate vreti sa se judece in lipsa, art 411 (1).

sau

Domnule Presedinte,
Subsemnatul................................. domiciliat in ............................, str............. nr......., in calitate de fiu major al paratei..........................., domiciliat in......................., str......................... nr.................. solicit chemarea in judecata si personal la interogatoriu a acesteia pentru obligarea sa plata unei

PENSII DE INTRETINERE,

in favoarea mea, in cuantum de 1/4 din veniturile realizate de aceasta.

In fapt:

Sunt fiul paratei ...............
In prezent sunt student in anul al.........lea , la Universtitatea ......../ Facultatea............. si ma aflu in continuarea studiilor, conform adeverintei nr. ..................., emisa la data de ................., de Facultate.

Solicit sa cereti pe cale oficiala veniturile realizate de mama mea pe ultimele sase luni, de la Casa Judeteana de Pensii X, cu sediul in ............., str..............., si sa o obligati pe acesta la pensia aferenta nevoilor mele.

In drept:
Imi intemeiez actiunea conform 499, 527, 528, 529 si 530 din Noul Cod Civil.


Atasez urmatoarele acte:
1.certificat de nastere
2.adeverinta de studii nr....................emisa de............

Semnatura, data

Domnului Presedinte al Judecatoriei............

Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pentru continuare pensie alimentara, va rog, ajutor birzumihai birzumihai Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. Parintii mei sunt divortati. Conform hotararii de divort, tatal meu trebuie sa-mi plateasca pensie alimentara pana la ... (vezi toată discuția)
Model actiune instanta pensie intretinere dupa indeplinirea varstei de 18 ani georgescutr georgescutr Va rog daca ma puteti ajuta cu un Model actiune instanta pensie intretinere dupa indeplinirea varstei de 18 ani. Parintii mei sunt divortati din anul 2004 iar ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere paullilie paullilie Va rog sa imi spuneti, daca am formulat corect cererea pentru chemarea in judecata, pt plata pensiei de intretinere, si daca trebuie depusa la Judecatorie in ... (vezi toată discuția)