Buna ziua! Am si eu o intrebare. Lucrez din februarie 2010 ca economist, doar 2 ore pe zi cu un salariu de 300 ron. Acum sunt insarcinata in 6 luni. Ce sanse am pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care nu lucrez cu norma intreaga? Va multumesc!
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca (norma intreaga sau timp partial), ci de realizarea in ultimul an anterior datei nasterii copilului , timp de 12 luni , de venituri din salarii, venituri din activitati independente , venituri din actvitati agricole supuse impozitului pe venit.
Asadar, daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului , timp de 12 luni, ati realizat venituri din salarii, venituri din activitati independente , venituri din actvitati agricole supuse impozitului pe venit, atunci beneficiati de aceasta indemnizatie.
Buna ziua!
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta ( Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate) e una si indemnizatia de crestere a copilului aferenta concediului pentru cresterea copilului e alta. Prima e sabilita de OGU 158/ 2005 iar cea de a 2 a de OUG 111/2010.
Raspunsul este da la amandoua! Sanatate si caldura!