avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de maternitate si indemnizatia pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de maternitate si indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Lucrez din februarie 2010 ca economist, doar 2 ore pe zi cu un salariu de 300 ron. Acum sunt insarcinata in 6 luni. Ce sanse am pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care nu lucrez cu norma intreaga? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 14:15, 11 Februarie 2012
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca (norma intreaga sau timp partial), ci de realizarea in ultimul an anterior datei nasterii copilului , timp de 12 luni , de venituri din salarii, venituri din activitati independente , venituri din actvitati agricole supuse impozitului pe venit.

Asadar, daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului , timp de 12 luni, ati realizat venituri din salarii, venituri din activitati independente , venituri din actvitati agricole supuse impozitului pe venit, atunci beneficiati de aceasta indemnizatie.

Buna ziua!
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta ( Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate) e una si indemnizatia de crestere a copilului aferenta concediului pentru cresterea copilului e alta. Prima e sabilita de OGU 158/ 2005 iar cea de a 2 a de OUG 111/2010.
Raspunsul este da la amandoua! Sanatate si caldura!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
leuca_luminita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii in vederea beneficierii de indemnizatie si concediu pentru cresterea copilului anameleteiov anameleteiov Buna ziua, as vrea sa va intreb daca sunt angajata doar cu 4 ore la o societate, beneficiez de aceleasi drepturi cu o persoana care lucreaza 8 ore?In prezent ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil Liana_86 Liana_86 Voi beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca am 12 luni lucrate dar cu jumatate de norma, 4h, salar brut 500 lei? (vezi toată discuția)
Bună ziua,am și eu nevoie de o informație. timp de aproape ... Niko91 Niko91 Bună ziua,am și eu nevoie de o informație. Timp de aproape 2 ani am lucrat la 4 ore și în luna noiembrie a anului trecut am rămas însărcinată,as dori ... (vezi toată discuția)