avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii in vederea beneficierii de indemnizatie si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii in vederea beneficierii de indemnizatie si concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua, as vrea sa va intreb daca sunt angajata doar cu 4 ore la o societate, beneficiez de aceleasi drepturi cu o persoana care lucreaza 8 ore?In prezent lucrez 8 ore insa cu 1 martie mi-am dat demisia, la cealalta societate ma trec cu 4 ore incepand cu 1 martie. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:18, 11 Februarie 2012
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca (norma intreaga sau timp partial), ci de realizarea in ultimul an anterior datei nasterii copilului , timp de 12 luni , de venituri din salarii, venituri din activitati independente , venituri din actvitati agricole supuse impozitului pe venit.

Asadar, daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului , timp de 12 luni, ati realizat venituri din salarii, venituri din activitati independente , venituri din actvitati agricole supuse impozitului pe venit, atunci beneficiati de aceasta indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediul de maternitate si indemnizatia pentru cresterea copilului georgeta00udrea georgeta00udrea Buna ziua! Am si eu o intrebare. Lucrez din februarie 2010 ca economist, doar 2 ore pe zi cu un salariu de 300 ron. Acum sunt insarcinata in 6 luni. Ce sanse ... (vezi toată discuția)
Contract de munca par-time TINA2005 TINA2005 Buna ziua!Daca am contract de munca cu 4 ore pot beneficia de imdemnizatia de crestere copil? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Buna seara... in noiembrie voi naște si vroiam sa știu cum ... diana23ingrid diana23ingrid Buna seara... In noiembrie voi naște si vroiam sa știu cum mi se va calcula indemnizatia. Anul trecut cu pandemia am fost in somaj tehnic(din martie pana in ... (vezi toată discuția)