Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme;am imprumutat un prieten cu o suma de bani pentru firma sa.Pentru a ma convinge ca imi voi recupera banii mi-a propus sa ma treaca administrator cedandu-mi 7 parti sociale .Am fost de acord avand incredere in el cunoscandu-l de mult timp.Asta a fost toata afacerea mea cu el facandu-se diparut in incercarile mele de a lua legatura cu el.Mentionez ca timp de 6 ani nu am dat de el,nu mi-am recuperat banii,nu am putut sa ies din firma fara acordul lui;acum primind de la finante o notificare in care mi se cere sa platesc sume uriase in urma afacerilor lui.Suneti-mi va rog cum pot iesi din aceasta problema ,cum pot sa-mi demonsrez nevinovatia ,ca nu am semnat nici un act in aceea firma,ca nu am facut nici o afacere eu.
Va multumesc anticipat.
daca nu ati semnat nici macar transferul / cesiunea / acceptarea de parti sociale si ati devenit asociat si adminisrator al firmei fara semnatura dvs. puteti sa-l invinuiti de inselaciune, fals si uz de fals. Nu platiti nici un fel de suma de bani si mai mult decat atat, faceti o plangere penala impotriva sa. Daca nu rezolvati, asteptati sa va cheme in judecata, pentru ca oricum,daca firma nu isi plateste taxele si impozitele la stat, DFP va cere deschiderea procedurii de insolventa si lichidare judiciara a firmei si astfel, in calitate de admin. veti fi chemat si dvs.in instanta. Daca se intampla asta, apelati la un avocat si mergeti la judecata.
daca in perioada cat ati detinut calitatea de administrator conform actului constitutiv nu sunt obligatii facute de dvs. asta este dormiti linistit in rest finantele vor suporta prescrierea cum fac cu toti debitori, nu va stresati legea este de partea debitorului si daca ajungeti la sechestru le trasferati pe copil si ati rezolvat problema conform legii dar nu o sa ne nenorocim viitorul copiilor ca sa traisca avocati bine, sitemul e asa facut de PDL nu ati vazut Boureanu a pus doua firme pe boschetar si acum e in functia de ...., sa fim seriosi nu va stresati e o avalansa de a prinde fraieri in perioada asta.SANATATE!
"boschetar" nu are nimic pe numele lui, statul pierde ne invata politica noi sa punem in practica.
Problema nu e chiar asa de simpla cum pare la prima vedere. Daca aveti numai calitatea de asociat si nu ati avut nicio contributie la administrarea societatii raspunderea poate fi nuantata. Daca ati avut calitatea de administrator lucrurile pot fi grave. Legea nr. 85/2006 la art. 138 privind procedura insolventei reglementeaza raspunderea membrilor organelor de conducere. Au trecut totusi sase ani in care nu ati facut niciun demers( la datoriile existente sau acumuat dobanzi, penalitati) si mi-e greu sa cred ca o sa induplecati instanta sa va dea o solutie favorabila. Sfatul meu este sa luati legatura cu un avocat care are si calitatea de practician in insolventa pentru a vedea ce se mai poate face.
Fals
cmihai25
Buna ziua. Ma numesc Mihai Catalin si pana acum 5 luni am avut in administrare o firma la care eram asociat unic in acte dar aveam un foarte bun prieten cu ... (vezi toată discuția)
Semnatura in fals
mihaiW
Buna seara,
am fost recrutat de o firma din Iasi pentru angajarea pe un post de programator pe o perioada de proba 30 zile si salar 8 mil. net. Desi am ... (vezi toată discuția)