avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Semnatura in fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Semnatura in fals

Buna seara,
am fost recrutat de o firma din Iasi pentru angajarea pe un post de programator pe o perioada de proba 30 zile si salar 8 mil. net. Desi am asteptat sa mi se ceara acte pentru un dosar de angajare pe periaoda limitata (cat era perioada de proba) nu s-a intamplat asa ceva, ba mai mult la 2 saptamani de lucru a venit o echipa ITM cu care am colaborat, si care au fost f. amabili. In urma acestui control administratorul firmei a inceput sa imi ceara cate 1 document pe zi (asa in bataie de joc parca) si abia cu 3 zile inainte sa expire perioada de proba mi-a prezentat un contract de 2 mil net, cu 2 ore pe zi desi eu lucram 8 ore si mi s-a propus un salar de 8 mil net. Evident nu am semnat, mi-a prezentat alte contracte , desigur eronate in sensul ca nu aveau datate, nu erau foile capsate una de alta, ba salariul diferea, ba perioada de proba nu era cea corespunzatoare, intrucat pt mine a devenit clar din start ca se incearca o magarie. Asa ca am spus clar si raspicat ca eu semnez doar un contract cum a fost stabilit la interviu. In urma controlului, administratorul era disperat dupa semnatura mea intrucat trebuia dus in termen de maxim 2 saptamani contractul pe numele meu semnat de mine.
Eu am refuzat sa semnez diverse contracte dubioase, asa ca am fost rugat sa parasesc firma pe un ton ridicat si nepoliticos. Am plecat din firma si am asteptat sa mi se faca remunerarea. Cu chiu cu vai, mi s-a facut plata, chiar mai mult decat trebuia 845 ron , apoi am mers la ITM sa imi iau contracul de la dumnealor motivand ca nu am primit, ca a fost patronul in concediu. In momentul primirii contractului am vazut semnatura in fals (aproape de analfabet dupa scrisul din dreptul semnaturii) si am apelat la un avocat pt medierea cu domnul administrator pt daune morale pt falsificarea semnaturii.
Pana acum din sept 2010 dl administrator nu s-a prezentat la mediere, dl. avocat m-a informat ca adversarul meu si-a angajat o avocata renumita in localitatea mea pt scandalurile provocate si m-a avertizat ca e o mahalagioaica, (imi cer scuze pt duritatea cuvantului) si ca la mediere nu v-a torela decat o discutie decenta, calma si civilizata. Problema e ca pana acum dl administrator (fost administrator in prezent) a refuzat sa vina la mediere la sfatuirea avocatei dumnealui.
Dl. avocat doreste sa luam masuri mai aspre impotriva lor, si anume sa facem o plangere penala. Sunt de acord, dar as dori sa intreb pe avocatii de pe forum, ce solutii am pe viitor fara a ajunge la tribunal cu un proces ? SI ce sanse am sa castig medierea cu domnul administrator?

Astept un raspuns din partea dumneavoastra si va doresc tuturor sa nu va lasati inselati de aparentele unor firme si ale unor persoane.
Cel mai recent răspuns: cosminda , utilizator 10:50, 2 Noiembrie 2011
v-a sfatuit f bine avocatul dvs sa faceti o plangere penala. insa dvs ce doriti sa obtineti? sanctionarea pt savarsirea infractiunilor de fals si uz de fals? despagubiri?
Da, doresc atat sanctionarea administratorului cat si despagubire. (am estimat ca pentru lipsa contractului de munca amenda catre firma respectiva era 50 mil cred ). Si eu solicit aceasta suma , desigur in urma medierii va fi mai mica.
Desigur doresc santionarea persoanei pentru infractiunea de fals si uz de fals in acte si o despagubire pentru prejudiciul moral care mi s-a adus.
atunci ascultati sfatul avocatului dvs si depuneti plangere penala.
Dacă doriţi sancţionarea administratorului pentru infracţiunile de fals şi uz de fals, trebuie să faceţi o plângere penală împotriva acestuia. Cum altfel să fie sancţionat?
Se poate rezolva problema si fara a se ajunge in instanta? Daca da, care sunt sansele mele de a se rezolva problema fara a mai ajunge in aceasta etapa finala?

Alte discuții în legătură

Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Este posibila inregistrarea unui contract de munca nesemnat de salariat? dar incetarea contractului fara semnatura salariatului? ghsilvana ghsilvana Buna ziua! Este posibila inregistrarea unui contract de munca la itm fara ca acest contract sa fie semnat de salariat? Situatia suna in felul urmator: am ... (vezi toată discuția)