avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

fostul prieten cere custodie comuna si domiciliul copilului sa ramana la mama asa cum a fost stabilit.........are deja un program de vizitare stabilit si plateste pensie alimentara.............ce anume modifica starea de fapt daca el obtine acea custodie comuna (avand in vedere ca relatia dintre cei doi nu este deloc una "intelegatoare" si asta din pricina lui).........deja a facut 2 plangeri penale mamei pentru ca aceasta a avut copilul cu ea in afara tarii pentru o perioada scurta de timp(vacanta) si fusese si anuntat de acest fapt.........ce ii acorda aceasta custodie comuna lui in plus de ce era pana in prezent......care sunt conditiile in care i se va acorda aceasta custodie. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:44, 16 Februarie 2012
Custodia comuna (exercitarea in comun a autoritatii parintesti) inseamna ca ambii parinti au drepturi de decizie egale. Adica pentru a pleca din tara cu minorul mama va avea nevoie de acordul scris al tatalui, la fel si pentru orice investigatie medicala, inscriere la scoala, cursuri extrascolare, etc.
totusi a fost incredintat spre crestere si educare mamei o sentinta ramasa definitiva si irevocabila din 2010 se poate schimba lucrul asta doar la cererea lui
Da, desigur ca se poate schimba si are chiar sanse foarte mari.
Are sanse sa i se admita cererea daca s-a ocupat de copil si pana acum, daca macar si-a exercitat dreptul la vizita.
Daca s-a ocupat de copil si daca si-a exercitat dreptul la vizita? Si daca nu?

Multumesc pentru un raspuns.

Alte discuții în legătură

Se poate obține și exercita autoritatea părintească exclusivă prin acord notarial? Bradescu.ruxandra Bradescu.ruxandra Buna sunt in concubinaj si tatal copilului a recunoscut copilul in certificat.. Acum nu ne mai intelegem.. Tatal a acceptat sa imi dea custodia completa a ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Zapezica Zapezica La custodie comuna cat timp petrece cu mama și cât cu tata copilul... Legal (vezi toată discuția)