Mama mea a plecat de aproape 7 luni in strainatate,ne-a mintit ca o ajuta o prietena de familie sa ajunga la ea insa de fapt ea s-a dus la un barbat:(..am aflat dupa 3 saptamani ca nu a ajuns unde era vb,intr-o fraza..si-a batut joc de noi:((..acum vrea sa vina in tara sa bage divortu si vrea si partaj..ce drepturi mai are ea din moment ce a decis sa plece din casa ei?tatal meu e pensionar pe caz de boala,ea nu a muncit niciodata,apartamentu e pe numele amandorura..ce ar trebuii sa fac ca sa fie scoasa din toate drepurile?:((am nevoie de un raspuns urgent..mi-a spus ca o sa ne de-a afara din casa pe aman2..:(...o putem scoate din drepturi din cauza ca a decis sa paraseasca domiciliul?:(
:stunned::O:O Nu o puteti „scoate din drepturi”. Este dreptul ei de proprietate asupra imobilului alaturi de actualul sot. Nimeni nu poate fi tinut in casatorie cu forta, fiecare poate face ce doreste.
Nu aveti nici o sansa sa o „scoateti din toate drepturile ei”. Faptul ca a părăsit domiciliul conjugal nu inseamna ca pierde vreun drept.
De scos afara din casa nu poate sa va scoata, in urma partajului sotul (daca a contribuit la cumpararea imobilului) va putea primi in natura imobilul cu obligatia platii catre sotie a unei sulte (contravaloarea partii sotiei. Asta daca sotul a contribuit la cumpararea imobilului ca altfel nu are nici un drept asupra imobilului