avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restructurare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restructurare credit

Buna seara,

in anul 2007 am facut un credit de nevoi personale fara garantii. Acum, din cauza diminuarii salariului am fost sa fac o cerere de restructurare a creditului. Bana mi-a pus urmatoarele conditii:
- perioada de gratie 6 luni, marirea perioadei creditului cu 12 luni
- bilet la ordin in alb, fara protest, emis de mine si avalizat de sot ( sotul nu a partcipat la credit ca si coplatitor)
- se va constitui ipoteca mobiliara asupra soldurilor creditoare prezente si viitoare ale conturilor curente
- in cazul in care nu voi respecta graficul de rambursare aferent creditului restructurat, dupa 60 zile banca va analiza trecerea la executarea garantiilor

Spuneti-mi va rog daca este in regula sa-mi ceara asa ceva.
Daca este in regula ca eu sa spun ca sotul este plecat din tara si ca nu va semna nici un act si ei sa-mi raspunda ca nu este adevarat , ei stiu ca sotul a contractat un credit in luna decembrie ( de unde se poate sti acest lucru decat de la biroul de credit?). Cum poti face interogare la Biroul de credit fara acordul solicitantului.
Va rog sa-mi spuneti daca pot face plangere la Anpc pentru acest lucru.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 14:17, 13 Februarie 2012
Faceti plangere la ANPC si nu semnati nimic. In cel mai rau caz vi se va face poprire pe salariu.
Daca veti semna, va nenorociti si dvs. si sotul.
Consultati un avocat civilist.
Nu se poate face interogare la Biroul de Credit fara acordul titularului. Puteti sa ii intrebati de unde au aceste date si sa ceara sotul acordul semnat de el prin care s-a gfacut aceasta verificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare imobil veronique48 veronique48 In urma cu 2 ani si jumatate am cumparat un apartament prin programul Prima Casa avand ca si coplatitor pe sotul meu, in prezent sotul meu are ceva probleme, ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb gmr gmr buna..am contractat un credit la Bancpost in anul 2008 fara garantii imobiliare pe firma mea.exista doar o garantie mobiliara de rangul 1 instituita de banca ... (vezi toată discuția)
Credit contractat fara hotararea a.g.a jan-58 jan-58 Buna ziua, Sunt actionar la o SA de tip inchis (actiunile nu sunt cotate si tranzactionate pe piata de valori mobiliare). Societatea a contractat un credit ... (vezi toată discuția)