avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... medicul de familie ma santajeaza
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

medicul de familie ma santajeaza

Buna ziua. Sunt insarcinata in 31 de saptamani si la ultima vizita la medicul de familie am solicitat concediul prenatal.In timp ce asistenta mi-l completa, discutau despre vaccinul antitetanos care se face in sarcina la 34 si 38 de saptamani si le-am spus ca eu nu vreau sa-l fac(stiam ca nu e obligatoriu). Medicul meu (care e femeie) a devenit foarte irascibila si a spus ca e obligatoriu si nici nu se pune problema sa nu-l fac la care eu am insistat si cand am adaugat ca nici copilul nu vreau sa-l vaccinez a inceput sa tipe la mine ca ii fac probleme si a spus ca daca stia nu-mi dadea concediu maternaldeja completase foaia). Eu am tacut cat timp ea a tipat pe principiul zic ca ea si fac ca mine, dar m-a reprogramat peste 2 saptamani sigur ca sa-mi faca vaccinul. Acum mi-e teama sa nu se razbune pe mine si sa nu-mi mai dea concediu pe lunile care urmeaza...are dreptul sa faca asa ceva? sau sa nu-mi mai dea trimitere pentru analizele care trebuie sa le fac in perioada care urmeaza? as putea sa-mi schimb medicul de familie acum,in timpul concediului maternal? ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: vasi49 , utilizator 22:51, 11 Februarie 2012
Mergeti conform programarii si daca refuzati sa faceti acel vaccin e optiunea dvs.Daca va face probleme faceti reclamatie la Colegiul Medicilor si ii aduceti la cunostinta ca veti merge mai departe.Nu are legatura razbunarea medicului, cu acordarea concediului .Aparati-va drepturile si nu inghititi orice!Cat timp e medicul dvs., trebuie sa-si indeplineasca obligatiile.

Vezi cele 13 comentarii!

Orice asigurat din sistemul national de sanatate are dreptul sa isi schimbe medicul de familie, indiferent de motivele care stau la baza deciziei sale. Procedura este simpla si nu presupune prea multa birocratie. Iti explicam astazi ce pasi trebuie sa urmezi daca te-ai hotarat si tu sa iti schimbi medicul de familie.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
avvalentina, utilizator
buna seara ,va puteti schimba medicul de familie ,vaccinul nu este obligatoriu ,dar este f. util.cunosc persoane care au refuzat vac. antipoliu pentru copii si acestia au avut nesansa sa faca poliomielita .decizia va apartine ,sa aveti o nastere usoara si un copil sanatos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicul de familie imi pune conditii bcorinasimona bcorinasimona Buna ziua,am si eu o intrebare. Daca refuz sa fac un vaccin antitetanos in sarcina( care e optional si nu obligatoriu cum zice medicul meu de familie), are ... (vezi toată discuția)
Pot recupera bani de la sanatate? sandy belle sandy belle buna ziua , am o mare nelamurire , fiica mea are un bebelus de 1 an si 4 luni pentru care exista in sistemul medical ,gratuitate la toate vaccinurile ... (vezi toată discuția)
Refuz vaccinare, consecinte legale mary5000 mary5000 Care este contraventia in caz ca nu fac vaccinul obligatoriu BCG antituberculoza? (vezi toată discuția)