avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz semnare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz semnare CIM

Daca angajatul refuza semnarea CIM, angajatorul il poate sanctiona in vreun fel?? si daca da, ce sanctiuni se pot aplica angajatului ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:49, 12 Februarie 2012
Daca refuza semnarea CIM-ului inseamna ca nu este inca angajat. Nu prea poate fi sanctionat daca nu exista raporturi de munca. Sau poate nu ne dati toate detaliile.
sau macar sa-l notifice in scris sa se prezinte pentru semnarea contractului ???
Repet, cred ca nu ne furnizati toate detaliile. Daca omul nu vreau job-ul, atunci nu va semna contractul de munca nici cu 10 notificari. Dvs. ce doriti, sa-l angajati cu forta?
vreau sa demonstrez ca angajatorul a refuzat sa-mi aduca la cunostinta cim ...el precizand in intampinare ca de fapt eu am refuzat semnarea cim-ului... si vroiam sa invoc ca atata timp cat nu m-a notificat in scris nu poate sustine faptul ca eu am refuzat semnarea cim...
Pentru ce sa-l sanctioneze angajatorul pe angajat daca nu mai doreste sa semneze c.i.m. ? ... art.3 alin.3 C.mun. prevede ca, nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

De asemenea, art.17 alin.1 din Codul Muncii dispune ca , anterior incheierii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
Neindeplinirea acestei obligatii da dreptul persoanei sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta verbală de angajare s-a dovedit a fi înșelătoare. nu mai doresc să mă angajez acolo, ce pot face? karina77 karina77 Va rog sa imi spuneti cum sa procedez, daca am facut medicina muncii, fara sa primesc o oferta scrisa din partea unei companii? Astazi, cand am fost sa semnez ... (vezi toată discuția)
Te poate obliga firma sa schimbi contractul de munca de la full time la part time? farcasedith farcasedith Lucrez la un hypermarket de peste trei ani.Bineinteles am semnat un contract de munca pe termen nelimitat. Acum la mai multi colegi li s-a pus in vedere ori ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca holbanmarianaclaudia@yahoo.com holbanmarianaclaudia@yahoo.com Este normal ca, contractul de munca sa fie modificat ,din norma itreaga in sfert de norma fara sa fie instiintat angaatul s-au sa semneze vreun act aditional ... (vezi toată discuția)