avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oferta verbală de angajare s-a dovedit a fi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oferta verbală de angajare s-a dovedit a fi înșelătoare. Nu mai doresc să mă angajez acolo, ce pot face?

Va rog sa imi spuneti cum sa procedez, daca am facut medicina muncii, fara sa primesc o oferta scrisa din partea unei companii? Astazi, cand am fost sa semnez contractul era alta oferta salariala, mult mai mica decat cea negociata la interviu? Mentionez ca oferta initiala a fost telefonica si ca nu am primit una scrisa. Am negociat o oferta si acum ei vor sa imi dea un salariu brut mai mic si bonusuri fiscalizate, iar eu nu sunt de acord.
Consider ca m-au mintit, s-au prevalat de noul cod fiscal privind salariile, si nu doresc sa ma angajez la ei! Ce pot face?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: karina77 , utilizator 08:35, 22 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inselaciune ca infractiune nu este.
E greu de spus daca si intr-un proces civil ati avea castig de cauza.
E mult de studiat si nu ati obtine atatia bani cat sa se merite sa ii dati in judecata.
Va multumesc, pentru promptitudine. Ma gandesc sa nu accept sa semnez contractul, avand in vedere dezinformarea! Cum credeti ca ma va afecta pe mine, aceasta decizie?

Nu trebuia sa semnez o oferta de angajare, inainte de a efectua medicina muncii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.17 alin.1 C.mun., anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.

În situaţia în care angajatorul nu îşi execută obligaţia de informare prevăzută la art. 17 C.mun., persoana selectată în vederea angajării are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E clar, daca oferta scrisă nu coincide cu oferta verbală, negociata inițial, nu semnez CIM, chiar dacă am facut medicina muncii. Ca sa nu mai zic ca mai aveam o oferta scrisă, din partea altei companii și am refuzat-o, doar ca am apucat sa promit ca onorez oferta primilor, care s-a dovedit a fi înșelătoare! Sper ca pățania mea, ca să nu îi zic prostie, să fie învățătura de minte pentru alte persoane.
Va mulțumesc mult, pentru clarificări!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca holbanmarianaclaudia@yahoo.com holbanmarianaclaudia@yahoo.com Este normal ca, contractul de munca sa fie modificat ,din norma itreaga in sfert de norma fara sa fie instiintat angaatul s-au sa semneze vreun act aditional ... (vezi toată discuția)
Tribunal IuliaDumitru IuliaDumitru Buna ziua! Se poate da in judecata un angajator (institutie publica) pentru neefectuarea unui instructaj la angajare si pentru lipsa informarii personalului ... (vezi toată discuția)
anuntul salariatului cu privire la schimbarea conditiilor de munca tromar tromar Mai exista obligativitatea angajatorului de a anunta in scris angajatul cu privire la intentia de modificare a clauzelor Contractului de munca cu 15 zile ... (vezi toată discuția)