Buna ziua,
Am o nelamurire: sunt condamnat 5 ani in prima instanta cu atitudine "relativ sincera" (nu am beneficiat de acea reducere in cazul recunoasterii, deoarece eram trecut de primul termen). Bun, problema se pune in felul urmator: am inteles ca acum se aplica reducerea in toate stadiile procesuale, dar rechizitoriul este facut foarte prost dosarul fiind unul informatic si foarte complex, prima instanta a schimbat cateva incadrari, in apel urma sa mai schimb una, cum o sa procedeze instanta punandu-ma sa recunosc ceva ce nu am facut si prima instanta a recunoscut ca nu am facut.
daca rechizitoriul este intocmit prost , nu cred ca aveti interes sa admiteti ca lucrurile au stat asa cum este mentionat in rechizitoriu.
eu cred ca mult mai intelept este sa va axati pe combaterea probelor si, avand si o atitudine sincera si plina de regret si mai sunteti si de acord sa despagubiti partile civile si vatamate sa incercati reducerea cuantumului pedepsei aplicate la instanta de fond.
daca nu , o sa executati vreo 3 ani si 4 luni din care se scad zilele castig daca aveti un comportament adecvat pe timpul executarii pedepsei.
Daca parchetul nu a declarat apel si recunoasteti potrivit art 320 ind 1 C.pr. pen. ceea ce a hotarat prima instanta nu se mai poate sa va afecteze.
Pe de alta parte, este posibil ca datorita faptului ca s-au facut schimbari de incadrari juridice sa nu mai puteti beneficia de art 320 indice 1 C.pr. pen.
Ar trebui gandita cumva si varianta trimiterii la parchet a dosarului deoarece drepturile dvs. sunt grav afectate.
Iata asadar ca exista 3 variante posibile.
Vorbiti si cu avocatul dvs. pentru mai multe detalii concrete deoarece trebuie facut un studiu de caz aprofundat si analizata cu mare atentia toata situatia juridica.
Am executat deja 1 an si 4 luni inainte de a fi eliberat sub control judiciar, prejudiciul in cazul meu este recuperat 190%. Parchetul nu a declarat recurs fiind cel putin multumiti de pedepsele aplicate. Ceva jurisprudenta pentru reducerea pedepselor in cazul recunoasterii in apel exista?
Vorbiti cu avocatul dvs. sa caute.
De existat exista dar nu stiu daca exista pe cazul dvs. care este destul de complicat.
Jurisprudenta este foarte noua chiar si in cazurile simple...
Eu in locul avocatului dvs. nu as incerca sa caut jurisprudenta ci as incerca sa o creez deoarece este atat de noua incat nu cred ca o va gasi.
Ca sa intelegeti mai bine.
In cazul dvs. nu este vorba doar de aplicarea art 320 ind. 1 C.pr. pen. in apel pentru ca s-a schimbat si incadrarea juridica.
De aceea este mai complicat.
Dupa parerea mea, la o prima vedere tot ar trebui sa beneficiati de art 320 ind 1, dar va trebui motivat temeinic.
Motivari exista dar trebuie facute in mod amplu de avocat ( nu ma refer la motivari jurisprudentiale ).
Oricum e greu sa mentina pedeapsa banuiesc (sper) deoarece de la atitudine "relativ sincera" la "recunoastere completa/totala" e o diferenta de articol :)
va multumesc mult pentru raspunsuri, o seara placuta va doresc.