avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedepse aplicate art. 320 ind.1 C.pr. pen.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedepse aplicate art. 320 ind.1 C.pr. pen.

Stimati colegi,

As vrea sa stiu ce pedepse aplica instantele cu aplicarea art 320 ind.1 C.pr. pen.
Cazual, intrebarea mea vizeaza pedepsele mai mari,spre ex, cand minimum special este de 5 ani sau de 10 ani, in ipoteza in care inculpatul nu are antecedente penale.
Adica instantele se incadreaza pe reducerea pedepsei cu 1/3 si aplica pedeapsa redusa sau ati intalnit si cazuri in care s-a ajuns la aceeasi pedeapsa fara scadere?
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:39, 7 Iulie 2011
da, in situatia in care inculpatul a avut o atitudine cooperanta cu organele judiciare si de urmarire penala sau daca a contribuit prin informatiile date la demontarea unei retele de droguri, trafic de persoane, samd, a primit chiar mai putin de minimul special iar parchetul nu a atacat solutiaB-)
Inca dinainte de intrarea in vigoare a art 320 ind 1 C.pr.pen. am avut pedepse de 3 ani pt trafic international de droguri unde minimum special era de 15 ani.
Pe mine ma intereseaza strict pe art 320 ind 1 pt ca am nevoie de el in afara de circumstantele atenuante care pot reduce si mai mult pedeapsa si de care uzez in afara lui.
In alt caz nu prea am atenuante...si am mare nevoie de art 320 ind. 1...
Ma intereseaza srict sa fie aplicata o pedeapsa exact cu reducere de 1/3 adica sub minimum special.
Instanta ar putea sa ajunga fix la minimum special si ma intereseaza care este practica.
Va multumesc pt raspuns si sper ca acum m-am facut inteles.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere a pedepsei ? okey okey pentru reducerea pedepsei cu 1/3 inculpatul trebuie sa-si recunoasca vina la prima infatisare ? reducerea 1/3 a pedepsei se face din pedeapsa data de instanta ... (vezi toată discuția)
Natura juridica a normei cuprinse in art. 320 ind. 1 c.pr.pen. si aplicarea in timp a acesteia CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dispozitiile cuprinse in art. 320 ind. 1 C.pr.pen. constituie o norma procesual penala care este de imediata aplicare fiind insa in acelasi timp si o cauza de ... (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei cu o treime juganaru75 juganaru75 Am pe cineva condamnat pentru ucidere din culpa la trei ani cu executare. A recunoscut fapta dar nu a beneficiat decat de circumstante atenuante. Sentinta sa ... (vezi toată discuția)