avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prenume gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prenume gresit

Supun atentiei urmatoarea speta.
Prenumele de pe un T.P.. este Gheorghe iar pe extrasul de carte funciara este trecut Georgie. In buletinul de identitate este scris prenumele corect GEORGIE.
Intr/un proces de partaj instanta a dispus anularea intabularii pe considerentul ca numele din T.P. nu corespunde cu numele din intabulare.
Intrebare. Este corecta aceasta sentinta ? Se poate face apel sau trebuie rectificat T.P. unde sa apara nulele ca in buletin? Ce pot sa fac in continuare?
Care ar fi baza legala a anularii intabularii ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:45, 12 Februarie 2012
Trebuie rectificat Titlul de proprietate ...
Ce se intampla atunci cu intabularea T.P. la Cartea Funciara
Intabularea a fost anulata de catre instanta de judecata , asa cum ati mentionat in mesajul initial ... dupa rectificarea T.P. se va face o noua intabulare ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de procedura ionfliundra ionfliundra Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez daca un judecator , de la o judecatorie , nu tine seama de o decizie a tribunalului, definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie peste carte funciara? Anna63 Anna63 In urma deciziei unei sentinte civile, comisia locala este obligata sa anuleze partial un titlu de proprietate in sensul ca va soate un teren extravilan din ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri extras de carte funciara viu viu Buna seara, Impreuna cu mama am mostenit de la tatal meu o locuinta si terenul aferent (sunt unic copil, tata a decedat in 2010, eu si mama avem certificat ... (vezi toată discuția)