Buna ziua!
As vrea sa va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
Doi asociati, sot si sotie detin o spalatorie de textile care are si atelier de retus, infiintata sub forma juridica de SRL. Partile sociale detinute sunt egale.
Sotul este Administrator al societatii iar sotia este sef al unuia din punctele de lucru. De la inceputul activitatii, sotia a creditat firma cu diverse sume pentru sustinerea activitatii, prin urmare un momentul de fata, firma are datorii catre unul din asociati.
Acum doresc sa infiinteze o societate care sa se ocupe de comercializarea articolelor de mercerie si printre altele sa aprovizioneze spalatoria cu articolele necesare (umerase, fermoare, nasturi, etc.). Administratorul acestei societati va fi sotia (care reamintesc este asociat in spalatorie, are sume de incasat de la spalatorie ca urmare a creditatii societatii si este si angajata in cadrul acesteia).
Pentru a nu exista un conflict de interese sau alte probleme juridice sau fiscale, care ar putea sa deranjeze pe cei de la finante de exemplu, ce ar trebui sa faca sotia?
1. Ar trebui sa se retraga din asocierea de la spalatorie?
2. Ar trebui sa nu mai fie nici salariata a spalatoriei?
3. Daca se retrage din asociere, mai poate primi inapoi finantarea facuta?
4. Retragerea se face pe baza unei cereri la Registrul Comertului?
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat acestei situatii si pentru raspunsuri!
Interdictia impusa de lege se refera la faptul ca o persoana nu poate fi asociat unic la mai multe firme.Calitatea de angajat nu o impiedica sa infiinteze alta firma unde va fi asociat sau asociat unic.
Prestari servicii
iuliatazz
Buna ziua. Cum pot inchiria (ca persoana juridica) o spalatorie auto de la o alta persoana juridica pentru a putea sa functionez (pentru spalatorie) pe ... (vezi toată discuția)
Masuri de siguranta
Am o societate nou infiintata si produc diverse lucruri din lemn.
Am facut o intelegere cu o persoana:eu pun banii si atelierul, iar el se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Divort partaj firma
enghis
Buna ziua,
A divortat nevasta. Avem o firma, eu 80%, ea 10%, fratele meu 10%. Firma este infiintata dupa casatorie, eu am administrat-o integral, am tras ... (vezi toată discuția)