avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... GARDUL DINTRE VECINI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

GARDUL DINTRE VECINI

BUNA
AM SI EU O INTREBARE......CINE FACE GARDUL CE DESPARTE CURTILE DINTRE MINE SI VECINUL?
MOMENTAN ESTE UN GARD VECHI SI AS VREA SA IL SCHIMBAM, AS VREA SA PARTICIPE SI VECINUL LA TOT .CUM AR FI LEGAL?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Stroescu , Avocat 20:51, 5 Noiembrie 2008
Gardul dintre cele doua proprietati se prezuma ca este comun daca nu exista dovezi contrare.
Pentru a inlocui gardul existent daca este vechi si nu-si mai indeplineste functia atunci va trebui sa consultati vecinul si sa luati hotararea impreuna.
Legea prevede ca orice proprietar poate obliga pe vecinul sau la graniruirea proprietatii lipite de cu sa, cheltuielile fiind in sarcina amandurora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor pentru modificarea gardului dintre proprietati??? lili7 lili7 In cazul in care doresc sa renovez prin modificarea aspectului exterior si formei, gardul care imprejmuieste proprietatea mea(gard construit excusiv de noi), ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am un gard despartitor cu un vecin . gardul este ... wbdv1123 wbdv1123 Buna ziua , Am un gard despartitor cu un vecin . Gardul este vechi facut din scanduri de lemn , cu spatiimari intre ele etc. A tot incercat el sa ... (vezi toată discuția)
Gard la limita de prpietate Sorin Pintea Sorin Pintea Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca se poate construi un gard pe limita de propietate,intre 2 pers juridice chiar daca suport eu( persoana juridica) toate ... (vezi toată discuția)