avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard la limita de prpietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard la limita de prpietate

Buna ziua,
Imi puteti spune va rog daca se poate construi un gard pe limita de propietate,intre 2 pers juridice chiar daca suport eu( persoana juridica) toate cheltuielile aferente gardului ?
Sorin P.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:04, 13 Aprilie 2009
Aveti nevoie de acordul celeilalte persoane juridice intrucit gardul dintre proprietati se prezuma fi facut in comun
puteti construi, dar vedeti daca vrea si vecinul...;) poate nu-l intereseaza sa fiti despartiti cu un gard, desi daca il faceti pe cheltuiala dumneavoastra, ar trebui sa fie interesat.
Cheltuilelile aferente constructiei gardului , proprietatate comuna fortata si perpetua ( care nu poate fi sistata prin imparteala ) sunt suportate , in mod proportional , sau in functie de buna invoiala , de catre ambii proprietari ai fondurilor vecine.
Sigur ca daca un vecin doreste a construi respectivul gard utilizand numai veniturile proprii , acesta poate face acest lucru .
In schimb , in oricare dintre aceste situatii ,. e necesar consimtamantul vecinului.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc frumos de raspunsuri,
dar cealalta pers. juridica [firma de stat, chiar e numai de stat] nu vrea sa participe la investitie, ok il construiesc eu nu-i problema, iar in plus vrea ca eu sa las o distanta de la gard la limita de propietate de cel putin 0.50m pana la 1m.
Nu am gasit in Codul Civil articolul in care e reglementata aceasta distanta sau nu am cautat unde trebuie.
Intrebarea mea este: pot sa-l construiesc pe linia limitei de propietate??
Va multumesc anticipat.
...eu zic ca aveti dreptul sa construiti pe proprietatea dvs chiar si pe limita cu conditia sa respectati legea ,sa obtineti autorizare de construire si panta pe care se scurge ploaia de pe gard sa fie indreptata spre dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie ilegala pe limita de hotar catamblin catamblin Buna ziua. Am construit pe limita de hotar o bucatarie si o baie + mansarda. Totul este pe structura de lemn dar are si fundatie. Acum vreau sa intru in ... (vezi toată discuția)
Distanta gard a_gmona a_gmona Tatal meu, actualmente decedat a ridicat in 1996 o casa situata la soseaua nationala intr-o comuna. Gardul casei este situat la o distanta de 5 metrii fata de ... (vezi toată discuția)
Gard scump silvia p silvia p Buna seara,intrebarea mea este daca un vecin care tine cu tot dinadinsul sa sicaneze un alt vecin il poate obliga pe acesta sa participe la cheltuielile ... (vezi toată discuția)