avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata la solicitarea angajatorului!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata la solicitarea angajatorului!!!

Lucrez la SCA IGIENA, ca frizer intr-o unitate. Dat fiind faptul ca unitatea respectiva a intrat intr-un proces de renovare/reamenajare, societatea ne-a pus sa facem cerere de concediu fara plata cu specificatia clara in cerere " pana la sfarsitul renovarii" dar, dandu-ne asigurari certe ca pana la sfarsitul lunii octombrie situatia se va rezolva prin redistribuirea la alte unitati. Acum la inceputul lunii noiembrie angajatorul spune ca nu poate rezolva situatia pana la sfarsitul anului. Ce este de facut in aceasta situatie?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:42, 27 Noiembrie 2008
Cam asa se poate traduce
Amicha a scris:

Maximum 15 zile pe an, calendaristice sau lucratoare ?



Sunt 15 zile calendaristice, dar partile din CCMN ar fi dorit ca ele sa fie lucratoare atunci ar fi stipulat in CCMN asa ceva.
Eu tind sa cred ca se refera la zile lucratoare ( "max.15 pe an", nu neaparat consecutive, nu?)
Referitor la ceea ce ar fi dorit partile din CCMUN, nici in art.161 privind zilele pt.evenimente deosebite, nu e stipulat "lucratoare" , dar se subintelege (sau nu?).
CCMN nu are art.161 ;) .. salariaţii au dreptul la zile libere plătite pentru evenimente deosebite în familie sau pentru alte situaţii (art.61 alin.1 CCMN)

Zile libere platite cred ca mai repede se subintelege zile calendaristice ....
scuze, am tastat gresit :">
Si totusi majoritatea considera ca se refera la zile lucratoare acest art.61. ( de exemplu alin. c: pt. nasterea unui copil 5 +10 daca a urmat un curs de puericultura - prevazut chiar in L.210/1999 , unde se specifica "lucratoare").

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata MariaRamona MariaRamona Daca un salariat nu este de acord cu CFP, angajatorul il poate trece pe acesta in CFP? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu odihna Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care societatea doreste sa inchida activitatea 3 saptamani, are dreptul de a obliga salariatii de a intra in concediu fara plata?pt ca ... (vezi toată discuția)
Zi fara plata, concediu, recuperare sau 75 la suta? vivi23ro vivi23ro sotul meu lucreaza program de 8 ore ca si electronist, a fost anuntat ca miine nu o sa fie curent la lucru si deci sa nu vina nimeni la lucru, li s a spus sa ... (vezi toată discuția)