avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aprobari inchidere parte comuna bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aprobari inchidere parte comuna bloc

Buna ziua,
Locuiesc in Bucuresti la parter, intr-un bloc de opt etaje, pe partea unde locuiesc nu este lift si doresc sa inchid impreuna cu vecinul partea din fata usilor,cheltuiala o suporta cele 2 apartamente, voi inchide cu BCA si vom pune o usa, as dori sa stiu ce autorizatii am nevoie, ce aprobari imi sunt necesare pentru a inchide in legalitate aceasta parte comuna.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 10:19, 15 Februarie 2012
1. Cerere la as. prop.;
2. Mergeti la primaria de sector, birou Disciplina in constructii (sau ceva asemanator),
La primarie obtineti cam toate informatiile necesare efectuarii modificarii, avize, aprobari, documente.
Noi, in asociatie, am permis inchiderea acestor holuri. Majoriatatea vecinilor si-au inchis cu termopan si-au crea inca un hol comun celor doua apartamente. Unii si-au pus gresie, altii parchet si folosesc spatiul in comun, instalandu-si acolo un cuier, un pantofar sau altceva de genul acesta.
Nu le-a cerut nimeni vreodata autorizatii. Au facut-o doar cu acordul asociatie. Intrarea in apartamente este pozitionata in asa fel incat toti proprietarii, la fiecare etaj, pot sa inchida si sa beneficieze de aceste spatii, fara a plati vreo chirie.
Dar in situatia in care nu au toti aceasta posibilitate, sigur ca ar fi probleme cxa unii au, pot folosi un spatiu comun si altii nu pot. In cea dea doua situatie este bine sa se discute cu presedintele asociatiei si sa se intocmesca un contract de inchiriere pe hol iar in acest contract se poate stabili ca acest spatiu se inchide cu un anumit material, se poate face o masuratoare, o schita... Se stabileste o chirie lunara si cei doi proprietari folosesc in comun acel spatiu.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
Adriantot, moderator
La noi asociatia face galagie, mi-au spus ca cf legii 230 trebuie sa iau acordul tuturor locatorilor si ca am nevoie de o autorizatie de constructie, dar despre ce autorizatie este vb nu mi-au spus.
cf legii 230 art .39 am nevoie de acordul majoritatii...si nu a tuturor locatarilor.
ce parere aveti, ce demersuri trebuie sa fac mai departe....
daca toate etajele au acel spatiu, atunci aveti nevoie de acordul celor de pe etajul dvs.

partea cu ziditul e mai problema daca aveti vecini rai...
daca ati putea monta o usa mai mare completata cu "vitrina" nu ati avea probleme, asa insa sigur ve-ti avea reclamatie iar schimbarea destinatiei spatiului comun implica alte accepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere spatiu comun scara de bloc valizavate valizavate buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se poate inchide un spatiu comun de pe un etaj cu destinatie de uscator pentru rufe. Spatiul este in afara holului comun ... (vezi toată discuția)
Buna seara! de curand am achizitionat un apartament care avea ... PANCONE35 PANCONE35 Buna seara! De curand am achizitionat un apartament care avea cuprins si un mic hol inchis cu usa de termopan din spatiul comun. Vecinul de langa usa ... (vezi toată discuția)
Inchidere hol din spatiul comun BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. In fata usii apartamentului meu, exista un hol de aproximativ 1,80m/1,20m, hol pe care in mod normal circul doar eu (+familia mea) deoarece prin ... (vezi toată discuția)