avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchidere hol din spatiul comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchidere hol din spatiul comun

Buna ziua. In fata usii apartamentului meu, exista un hol de aproximativ 1,80m/1,20m, hol pe care in mod normal circul doar eu (+familia mea) deoarece prin acest spatiu se face accesul in apartament. Vecinii nu au ce face (circula) in acest spatiu , decat daca doresc sa se plimbe efectiv cat mai aproape de usa apartamentului meu, dar nu vad rostul si nici nu a fost cazul, pana acum nu s-a intamplat asa ceva (sau nu am cunostinta de acest lucru). Pe acest hol NU se afla, montate instalatii, tablouri electrice, prize telefonice in uz, nimic la suprafata. Asociatia noastra de proprietari, este formata din doua scari de bloc, fiecare avand cate zece etaje. Pe scara noastra, acest spatiu , despre care vorbesc, a fost inchis de patru dintre cei zece proprietari care au acest tip de spatiu, in fata usii apartamentului. La cealalta scara, au fost inchise toate cele zece spatii identice cu cel despre care vorbesc. Am intrebat mai multi proprietari, cum au reusit acest lucru, si fiecare mi-a spus ca efectiv au montat o usa si atat. Totul cu mult tupeu. Eu doresc sa va intreb: CUM AS PUTEA FACE SI EU ACEST LUCRU, DAR IN MOD LEGAL!!!. Exista o lege in acest sens? Ce posibilitati am de a inchide acel spatiu??? Cu mult respect va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mogomarco , utilizator 17:44, 13 Martie 2018
Puteti sa inchideti dar cu aprobarea asociatiei de proprietari, Legea 230/2007 Art 11(2) prevede ca proprietarul poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune cu acordul asociatiei,faceti o cerere catre presedintele asociatiei.
BullTerrier77 a scris:
Am intrebat mai multi proprietari, cum au reusit acest lucru, si fiecare mi-a spus ca efectiv au montat o usa si atat. Totul cu mult tupeu. Eu doresc sa va intreb: CUM AS PUTEA FACE SI EU ACEST LUCRU, DAR IN MOD LEGAL!!!.

Citind textul dumneavoastra de la primele randuri voiam sa va sugerez sa-i intrebati pe vecini cum au procedat si sa luati exemplul lor.
Dar vad ca introduceti si-un text din care se pare ca va pare rau ca vecinii dv au indraznit sa inchida acel hol, ca au "tupeu"... Eu nu as zice ca au tupeu ci mai degraba ca s-au inteles intre ei, ca intradevar acel hol nu-i incomodeaza pe ceilalti, asa cum ati explicat si dumneavoastra... Poate ca este firesc sa avem atata libertate cat le dam si noi celor de langa noi. Daca dv nu i-ati deranjat si nu-i deranjati pe vecinii care-au inchis acel hol, firesc este sa aveti si dumneavoastra acelasi tratament si sa nu aveti probleme cu vecinii daca o sa inchideti holul respectiv.
Si-n asociatia noastra s-au inchis peste jumatate din aceste holuri fara probleme, pot sa spun ca "prin acceptul tacit" al vecinilor.
Totusi, daca vreti ca toate sa intre in legalitate, discutati cu presedintele. Propuneti in adunarea generala ca prin votul majoritatii proprietarilor sa se hotarasca dreptul fiecarui proprietar sa-si inchida acel hol. Nu va trebuiesc proiecte, alte aprobari ..., fiind o inchidere din material usor (termopan), care nu aduce modificari asupra peretilor, rezistentei...
Adunarea generala poate sa ia hotararea ca proprietarul sa inchida si sa foloseasca acel hol pentru familia sa, pe baza unui contract de inchiriere incheiat cu asociatia (presedinte), contra unei sume de bani, o chirie lunara stabilita in adunarea general sau de comitetul executiv sau dare in folosinta fara plata vreunei chirii...
Daca toti proprietarii sunt de acord se poate face un partaj in urma caruia toti vor primi aceleasi drepturi , este bine de incheiat si un PV cu aceasta intelegere. Treaba asta se poate face cu orice spatiu care se poate partaja usor.Este bine ca procesul verbal sa fie facut de asociatie sau un PV intocmit de proprietarii care au hotarat sa se foloseasca sau sa se imparta , s-a intocmit acest PV care se preda asociatiei pentru a lua masuri de inregistrare , etc. .
Buna ziua. Nu imi pare rau ca alti vecini au inchis acel hol ,,cu tupeu''. Pentru ca si la dansii la usa au venit vecini DE PE PALIERELE RESPECTIVE si le-au spus ca nu sunt de acord cu acest lucru....... dar raspunsul celor in cauza a fost,.... ,,VINO TU SI DARAM-O''!!!!!!!! EU INCERC SA FAC ACEST LUCRU LEGAL. DOAR ATAT. Si eu pot sa fac ca dansii, caci ma ajuta ,,si fizicul'', si ,,studiile'', (dar suntem oameni si nu traim in jungla, ...cel mai puternic CASTIGA) daca intelegeti ce vreau sa spun....... dar doresc sa fac acest lucru legat!!!! Traim intr-un stat de drept??? Dumneavoastra ce ziceti?? ce ma sfatuiti??? Sa apelez la forta??? NU CRED!!!!! Nu este felul meu...La cat sunt de ,,mare'' cred ca am nevoie de asigurare obligatorie si cand ma deplasez catre piata pe trotuar,, deoarece din greseala asi putea provoca pagube fara voia mea. (cred ca ati inteles ca asta a fost ...sa-i zic o metafora..) Si in acest caz, eu voi fi cel care va trebui plati daune. Si???? Multumesc frumos, ANTICIPAT!
Daca vecinii dv au realizat acel hol, realizati-l si dumneavoastra.
Intebati daca este cazul sa apelati la forta. Pai impotriva cui sa folositi forta?
In loc de forta, discutati cu presedintele asociatiei si apelati la o firma care sa va realizeze acea inchidere cu termopan, fara forta si fara a grea pagube deplasandu-va pe trotuar#-o

Alte discuții în legătură

Buna seara! de curand am achizitionat un apartament care avea ... PANCONE35 PANCONE35 Buna seara! De curand am achizitionat un apartament care avea cuprins si un mic hol inchis cu usa de termopan din spatiul comun. Vecinul de langa usa ... (vezi toată discuția)
Vecinul a inchis usile de la scara Kiwik Kiwik Vecinul meu a inchis usile de la scara, fara acordul locatoriilor este legal?daca este ilegal pot sa sun la politie sai chem ? (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar un spatiu nefolosit de pe casa scarii rousseau2 rousseau2 Buna ziua! Am cumparat un apartament intr-un bloc de 4 etaje, la parter. Pe holul scarii, corespunzator cu peretele baii mele( care da spre casa scarii), ... (vezi toată discuția)