BullTerrier77 a scris:
Am intrebat mai multi proprietari, cum au reusit acest lucru, si fiecare mi-a spus ca efectiv au montat o usa si atat. Totul cu mult tupeu. Eu doresc sa va intreb: CUM AS PUTEA FACE SI EU ACEST LUCRU, DAR IN MOD LEGAL!!!.
Citind textul dumneavoastra de la primele randuri voiam sa va sugerez sa-i intrebati pe vecini cum au procedat si sa luati exemplul lor.
Dar vad ca introduceti si-un text din care se pare ca va pare rau ca vecinii dv au indraznit sa inchida acel hol, ca au "tupeu"... Eu nu as zice ca au tupeu ci mai degraba ca s-au inteles intre ei, ca intradevar acel hol nu-i incomodeaza pe ceilalti, asa cum ati explicat si dumneavoastra... Poate ca este firesc sa avem atata libertate cat le dam si noi celor de langa noi. Daca dv nu i-ati deranjat si nu-i deranjati pe vecinii care-au inchis acel hol, firesc este sa aveti si dumneavoastra acelasi tratament si sa nu aveti probleme cu vecinii daca o sa inchideti holul respectiv.
Si-n asociatia noastra s-au inchis peste jumatate din aceste holuri fara probleme, pot sa spun ca "prin acceptul tacit" al vecinilor.
Totusi, daca vreti ca toate sa intre in legalitate, discutati cu presedintele. Propuneti in adunarea generala ca prin votul majoritatii proprietarilor sa se hotarasca dreptul fiecarui proprietar sa-si inchida acel hol. Nu va trebuiesc proiecte, alte aprobari ..., fiind o inchidere din material usor (termopan), care nu aduce modificari asupra peretilor, rezistentei...
Adunarea generala poate sa ia hotararea ca proprietarul sa inchida si sa foloseasca acel hol pentru familia sa, pe baza unui contract de inchiriere incheiat cu asociatia (presedinte), contra unei sume de bani, o chirie lunara stabilita in adunarea general sau de comitetul executiv sau dare in folosinta fara plata vreunei chirii...