avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchidere spatiu comun scara de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchidere spatiu comun scara de bloc

buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se poate inchide un spatiu comun de pe un etaj cu destinatie de uscator pentru rufe. Spatiul este in afara holului comun si al scarilor,( in continuarea liftului) in proiect este trecut logie ( trebuia sa fie spatiul destinat colectarii gunoiului dar nu s-a mai aprobat). Acest spatiu are pe o latura geam iar pe alta usa de balcon.Eu doresc inchiderea acestui spatiu cu termopan, geam mat ( pentru lumina)si deschidere in partea de sus pentru aerisirea scarii. Scara blocului nu are uscator iar presedintele asociatiei nou infiintata spune ca nu poate bloca o cale de acces pentru pompieri. Ce aprobari imi trebuie. Vecini de etaj, majoritatea proprietarilor?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:23, 11 Aprilie 2016
In mod normal vecinii dvs. trebuie sa fie de acord cu inchirierea. Cererea dvs. o adresati conducerii as. prop. care poate stabili o chirie lunara, iar sumele respective intra in fd. de reparatii al scarii.
Nu am inteles faza cu pompierii - pe unde tre' sa ajunga?
Toti propietarii din asociatei trebuie sa fie de acord cu orice demers, decizie, spatiul comun este al tuturor, nu impartit pe etaje.
Cat priveste accesul - pompieri, salvare - targa, diferite alte situatii de urgenta, este f.important. Exista reglemantari pt utilizarea cailor de acces.
valizavate a scris:
... un spatiu comun de pe un etaj cu destinatie de uscator pentru rufe. ..in proiect este trecut logie ( trebuia sa fie spatiul destinat colectarii gunoiului dar nu s-a mai aprobat).
..presedintele asociatiei nou infiintata spune ca nu poate bloca o cale de acces pentru pompieri.

E greu de inteles situatia concreta a acestui spatiu cand spuneti ca ar fi uscator, logie sau loc de colectat gunoiul.
Dar indiferent ce este, se intelege clar ca nu este proprietarea cuiva, nu este inclus intr-un apartament si de aici tragem concluzia ca este un spatiu comun asa cum este si holul, casa scarii...
Nu am inteles ce are accesul pompierilor cu acel spatiu!? Daca r fi fost gunoier, logie sau uscator, teceau pe acolo pompierii? Sunt mii de blocuri care au uscatoare, logii, gunoiere si nu au nimic in comun cu accesul pompierilor.

Dar asociatia dumneavoastra de proprietari are un sediu, un birou unde-si desfasoara activitatea administartorul, casierul...?
Daca nu are, iata ca de acum poate avea exact in acest spatiu de care ne povestiti.
Iar daca are deja sediu, sigur ca asociatia poate amenaja acel spatiu si-l poate da in folosinta comuna tuturor proprietarilor ori poate sa-l inchirieze unui proprietar.
Hotararile cu privire la acest spatiu se pot lua in adunare general, cu acordul majoritatii si al celor direct invecinati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Chirie pt sediu asociatie Ginulici Ginulici Sediul a doua asociatii de proprietari este unul comun, la parterul uneia dintre cele doua asociatii . In aceasta situatie locatarii scarii unde este situat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc in timisoara, intr-un bloc cu patru etaje, ... RobertMihoc RobertMihoc Buna ziua. Locuiesc in Timisoara, intr-un bloc cu patru etaje, la parter. Am geam atat la strada, cat si la gradina din spatele blocului, care are accesul ... (vezi toată discuția)