avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TITLU DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TITLU DE PROPRIETATE

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum este posibil ca pe un titlu de proprietate teren agricol sa figureze doar o parte din mostenitori si mama vitrega ?! Mai exact figureaza pe titlu 4 frati si mama vitrga,iar sora fratilor nu figureza pe titlu de proprietate !
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ov07012008 , utilizator 21:18, 16 Februarie 2012
sora nu a semnat cererea de reconstituire. sunt de acord cu dvs ca este o ineptie, sed lex.
nu-i bai ca nu-i pe titlu daca a acceptat mostenirea mortului pt care s-a reconstituit
eucivilavocat a scris:

nu-i bai ca nu-i pe titlu daca a acceptat mostenirea mortului pt care s-a reconstituit

Zau?? Legea 18/1991 spune ca acceptarea succesiunii autorului se considera facuta prin formularea cererii de reconstituire...ori daca nu a formulat cererea, nici o instanta nu va accepta modificare titlului de proprietate, in sensul introducerii persoanei respective in acte.

Kyandra a scris:

eucivilavocat a scris:

Zau?? Legea 18/1991 spune ca acceptarea succesiunii autorului se considera facuta prin formularea cererii de reconstituire...ori daca nu a formulat cererea, nici o instanta nu va accepta modificare titlului de proprietate, in sensul introducerii persoanei respective in acte.

:kissing:

discutia e despre acceptarea/ renuntarea anterioara L 18...

Nu s-a facut succesiune ...pamantul cu care " a intrat decedatul in colectiv" a fost trecut pe un titlu de proprietate, pe care figureaza, la mostenitori,4 frati (baietii)si mama lor vitrega.Sora baietilor nu figureaza si nici nu a stiut acest fapt.O incercare de explicatie a mamei vitrege a fost aceia ca fata s-a maritat si a primit zestre.Pamantul despre care vorbesc a apartinut in totalitate mamei naturale a celor 5 copii....aceasta a decedat cand copii erau,unii, minori ,iar altii abia trecusera de majorat...succesiune nu s-a facut.Tatal natural s-a recasatorit cu o femeie tanara (5-10 ani mai mare decat copii ) ,dar saraca. Acum aceasta mosteneste o parte din "averea"mamei naturale,iar fiica ,care de fapt i-a si crescut pe fratii ei nu mosteneste nimic...drept este ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor succesiune cu frati vitregi PODO PODO Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Mama mea s-a recastorit , eu fiind singura fiica, tatal meu vitreg avea 3 copii din casatoria anterioara. Mama mea a ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor Sofi96 Sofi96 Am o întrebare, legat de o moștenire. Este vorba despre un teren intravilan, o grădină, cumpărat de către părinți în timpul căsătoriei. ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune fara documentele necesare acesteia myyre myyre Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei au decedat inainte de 1989, bunicul in 1968 si bunica 1974. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)