avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... contract firma internet fara acceptul proprietarului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

contract firma internet fara acceptul proprietarului

in 15 noiembrie2011am lasat sa stea la mine intr o garsoniera o fata la recomandarea unor cunostinte urmand sa i fac de la 1 decembrie contract de inchiriere Am ajuns la concluzia ca nu corespunde pentru a sta la mine si ca urmare dupa 10zile am rugat o sa plece(nu am primit nici un folos din partea ei) Din acea data nu a mai locuit nimeni in acea locuinta Acum pe adresa respectiva apare o factura de la o firma de internet cu 15ron lunar pe un nume pe care nu l cunosc La adresa respectiva s a beneficiat de internet cu fibra optica si a fost dezafectat cu plata la zi fara restantepana in octombrie si de aceea la mine in casa nu s a facut nici o racordare de echipamente acestea ramanand fiind dezafectate direct de la ei fara sa am restante
Deci aceasta persoana si a facut abonament la internet nici macar pe numele ei ci a unei pers pe care nu o stiu la adresa mea fara ca eu sa semnez ceva sau sa dau o copie dupa contractul de casa
Va intreb in acest caz eu pot sa fiu acuzata de ceva/
Este normal sa se incheie un contract la o adresa fara acordul proprietarului?
Ce trebuie sa fac eu pentru a nu mai primi aceste facturi la acea adresa fara a umbla prea mult daca se poate telefonic pentru ca sant bolnava?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:04, 13 Februarie 2012
La incheierea lui fata trebuia sa prezinte contractul de inchiriere (doar in acest caz prezenta dvs. cu CI si actul de proprietate nu era necesara) si cartea ei de identitate.
Nu mai comentez faptul ca nici macar nu este numele ei pe contract, cel care a intocmit contractul probabil era o cunostinta sau un agent inconstient.

Neregula este suficient de mare ca sa reactioneze si in urma telefonului, incercati - de ce nu, insa ar fi bine sa notificati in scris firma respectiva ca acel contract a fost incheiat fara stirea / acordul dvs. si ca datele care figureaza in contract nu corespund cu ale dvs. - prin urmare cereti anularea lui si evident refuzati plata facturilor.
Datele firmei trebuie sa fie pe factura.
Nu uitati sa mentionati ca ii veti reclama la Protectia consumatorilor daca nu va raspund cat mai repede :)

Reclamatia la Protectia Consumatorilor e recomandat sa fie insotita de o dovada a rezolvarii pe cale amiabila a problemei - desi eu cred ca in cazul dvs., falsul fiind usor de demonstrat, ati avea sanse de izbanda chiar si fara acea notificare trimisa firmei.

Model de reclamatie:
www.avocatnet.ro/content/for...
Din cate inteleg eu, OP nu are o relatie contractuala cu furnizorul de servicii. Prin urmare, nu are obligatii fata de acesta si nici nu poate ridica pretentii fata de acesta. Notificarea prin care il anunta pe furnizor ca beneficiarul contractului nu locuieste acolo este optionala. Cat despre reclamatie, ce ar fi de reclamat?

Nu e deloc exclus sa-mi scape ceva sub raport juridic - daca e asa va rog sa ma lamuriti.

Aveti dreptate in privinta faptului ca proprietarul nu poate fi obligat la plata acelor facturi, insa mi s-ar parea la fel de stresant sa le primesc luna de luna.
Daca mi s-ar intampla acest lucru as face exact ce am scris mai sus: le-as trimite o notificare prin care as cere rezilierea acelui contract incheiat aiurea.

De reclamat ar fi modul in care intocmesc contracte - poate sunt exagerata, insa nu mi se pare deloc ok modul in care lucreaza respectiva firma; desigur ca daca ar inceta cu emiterea facturilor nu as merge pana la a-mi pierde timpul cu intocmirea reclamatiei.

Sub raport juridic, ce ar mai fi de spus in plus fata de ce ati scris dvs.? Stiti ca nu am ce sa raspund la asta :)
Pai da, dar aici mai e o problema - sau mi se pare mie ca e, in sensul ca nu inteleg in ce calitate poate solicita incetarea contractului, nefiind parte in contract. Cred ca ar putea s-o faca doar in masura in care ar putea proba ca existenta contractului ii aduce un prejudiciu. Altfel, cred ca poate solicita doar ca facturile sa nu mai vina la adresa respectiva.

Dar recunosc e doar o discutie teoretica care deviaza de la subiect. La adresa la care locuiesc, primesc cam o data la doua luni somatii de plata din partea unei firme de recuperari creante. Somatiile sunt adresate unei persoane care a decedat acum 11 ani. Daca m-ar 'stresa' faptul ca le primesc, cred ca as putea solicita sa nu le mai primesc in cutia postala, dar pe de alta parte nu ma pot opune intentiei acestei firme de a recupera suma respectiva, adica din pdv juridic nu am calitatea de a interveni in relatia dintre firma si persoana decedata.

Raspunsul meu a fost dat la intrebarea: Ce trebuie sa fac eu pentru a nu mai primi aceste facturi la acea adresa fara a umbla prea mult daca se poate telefonic pentru ca sant bolnava?

Eu zic asa: fara a cere rezilierea sau cred ca mai bine zis anularea contractului nu poate opri emiterea facturilor, corect?

Baza pe care poate solicita incetarea contractului cred ca poate fi faptul ca acesta a fost intocmit fara
- actul de proprietate+proprietar, sau
- un contract de inchiriere+ chirias sau declaratia proprietarului imobilului ca este de acord ca la adresa lui sa fie instalat serviciul de internet,
ci doar cu CI a celui care figureaza ca si titular.

In cazul dvs., acea persoana a locuit la un moment dat acolo unde locuiti dvs., mi se pare diferit.

Alte discuții în legătură

Echipamente pentru telefonie, internet si tv montate abuziv pe terasa blocului. suntem o asociatie de proprietari din bucuresti si in bloc, unul ... Dantes Anca Dantes Anca Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti si in bloc, unul dintre apartamente este detinut de un operator de telefonie mobila, internet si TV. ce l-a ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet si telefon fix facut pe 16 august 2012 aurora1967 aurora1967 Buna ziua, pe data de16-08-2012 am facut un contract pentru internet si voce fixa 12gb de14euro,daracest ab doream sa-l folosesc in comuna Dilga nu in ... (vezi toată discuția)
Chiriasul are dreptul sa-si faca un contract de cablutv fara acordul proprietarului? madoiclimber madoiclimber Buna ziua. Am o intrebare legata de dreptul unui chirias de a-si face un contract de utilitati/servicii in nume propriu, la adresa inchiriata, fara un acord al ... (vezi toată discuția)