avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... contract firma internet fara acceptul proprietarului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

contract firma internet fara acceptul proprietarului

in 15 noiembrie2011am lasat sa stea la mine intr o garsoniera o fata la recomandarea unor cunostinte urmand sa i fac de la 1 decembrie contract de inchiriere Am ajuns la concluzia ca nu corespunde pentru a sta la mine si ca urmare dupa 10zile am rugat o sa plece(nu am primit nici un folos din partea ei) Din acea data nu a mai locuit nimeni in acea locuinta Acum pe adresa respectiva apare o factura de la o firma de internet cu 15ron lunar pe un nume pe care nu l cunosc La adresa respectiva s a beneficiat de internet cu fibra optica si a fost dezafectat cu plata la zi fara restantepana in octombrie si de aceea la mine in casa nu s a facut nici o racordare de echipamente acestea ramanand fiind dezafectate direct de la ei fara sa am restante
Deci aceasta persoana si a facut abonament la internet nici macar pe numele ei ci a unei pers pe care nu o stiu la adresa mea fara ca eu sa semnez ceva sau sa dau o copie dupa contractul de casa
Va intreb in acest caz eu pot sa fiu acuzata de ceva/
Este normal sa se incheie un contract la o adresa fara acordul proprietarului?
Ce trebuie sa fac eu pentru a nu mai primi aceste facturi la acea adresa fara a umbla prea mult daca se poate telefonic pentru ca sant bolnava?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:04, 13 Februarie 2012
Pentru continuitatea discutiei, am copiat mesajul din topic nou (pe care l-am sters) al lui
vioriels

@vioriels a scris

am fost la compania de cablu de care apartin sa spun ca s a incheiat un contract abuziv fara ca eu sa stiu pe o locatie pe care o detin si mi au zis ca persoana a semnat o declaratie pe proprie raspundere ca locuieste legal acolo Am vrut sa las o cerere scrisa ca s a incheiat abuziv contractul si nu au vrut sa o primeasca Am dat telefon si am spus ca nu sant forme legale si s a incheiat abuziv si acum ma gandesc fiind inregistrata discutia ar putea sa fiu citata de catre companie ca martor pentru ca ei sa si recupereze banii de la cel ce a declarat fals si sa fiu amenintata de acea persoana pe care nu o cunosc? Se pare ca nu vor mai fi facturi ca zice ca s a incetat pentru neplata nici uneia de la instalare

Stati linistita ca nu vor face nimic pentru a-si recupera banii :)
Niciun contract nu poate fi incheiat pe baza unei declaratii pe proprie raspundere in locul contractului de proprietate sau al contractului de inchiriere.

Daca este o firma micutza probabil ca cel care a incheiat contractul il cunostea pe cel pe numele caruia a fost incheiat si au mers pe incredere amandoi, neprevazand ca dvs. nu ii veti permite fetei sa stea in continuare acolo.
Nu va va suna nimeni.

Iar motivul pentru care au spus ca nu mai emit facturi - acela ca nu s-a platit niciuna de la instalare - este caraghios, in limbaj de cartier se numeste abureala.

Nu veti mai primi nicio factura si nu veti mai fi deranjata de nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipamente pentru telefonie, internet si tv montate abuziv pe terasa blocului. suntem o asociatie de proprietari din bucuresti si in bloc, unul ... Dantes Anca Dantes Anca Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti si in bloc, unul dintre apartamente este detinut de un operator de telefonie mobila, internet si TV. ce l-a ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet si telefon fix facut pe 16 august 2012 aurora1967 aurora1967 Buna ziua, pe data de16-08-2012 am facut un contract pentru internet si voce fixa 12gb de14euro,daracest ab doream sa-l folosesc in comuna Dilga nu in ... (vezi toată discuția)
Factura rds pt un contract pe care nu il recunosc Sorin09 Sorin09 Buna ziua, Am o situatie pe care o consider abuz din partea operatorului RCS RDS. Voi incerca sa prezint faptele cronologic pentru a va putea face o idee ... (vezi toată discuția)