avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta cadru didactic
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta cadru didactic

Profesoara,nascuta 10 01 1953, absolventa facultate la zi, 35 ani vechime in invatamant,vreau sa stiu, daca ies la pensie,incepand cu 1 iulie 2012 sau la 1septembrie 2012?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cornellie10 , utilizator 17:31, 12 Februarie 2012
Se poate pensiona la limita de vârsta după anul 2012 luna Mai la vârsta standard de pensionare de 59 ani si 4 luni
Stagiul minim de cotizare este de 13 ani si 8 luni, iar stagiul complet de cotizare este de 28 ani si 8 luni.
Daaa, dar in invatamant, cica trebuie sa astepti pana la 1 sept., altfel pierzi banii pe concediul de vara.
Vreau sa stiu daca este legal?
Nu se pierd banii pe CO , intrucat art.146 alin.4 C.mun. prevede ca, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Asadar, la incetarea c.i.m. se va compensa in bani a CO neefectuat.
Va multumesc; acum ramane sa ma lupt cu cei de la Inspectoratul Scolar.
O zi excelenta si felicitari pentru ceea ce faceti aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata cadru didactic Paulapaul Paulapaul Buna ziua Sunt cadru didactic, cu vechime in invatamant la 01.09.2012 de 37 ani, gr. did.I. Vreau sa intreb -daca ma pot pensiona anticipat? - cu ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? liuca23 liuca23 Sunt nascuta in august 1953 ,lucrez in invatamant din 1sept 1973 fara intrerupere,deci o sa am o vechime in munca la 1 sept 2012 de 39 ani, este data cand as ... (vezi toată discuția)
Pensionarea in invatamant Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Cu respect,doresc lamuriri , cu privire la pensionarea anticipata a sotiei mele. S-a nascut la 26 ian.1953.Deci,are varsta de 57 ani. A ... (vezi toată discuția)