avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa detin doua permise de conducere?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa detin doua permise de conducere?

Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti nu erau valabile decit un an dupa dobindirea resedintei in Italia. Am dreptul la doua permise de conducere obtinute prin doua examene; unul in 1992 la Bucuresti si altul in 1999 la Milano "ca si Ramona Badescu?" Mentionez ca astept dubla cetatenie.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: Yucaipa , utilizator 14:16, 11 Septembrie 2019
@doberv

art. 27.alin. (4) din OUG 195/2002

(4) Se interzice deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale.

Codul Rutier - Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, republicată

Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

8. deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină;

]Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
sa daca eu am 2 permise unul roman si unul italian care va fi retinut ?
sau ambele ??
ideea e sa am permis si daca voi savarsi vreo abatere sa-mi fie retinut permisul asta presupunand ca nu am dreptul de a conduce o anumita perioada si daca voi fi prins conducand mi se intocmeste dosar penal.
chiar daca am permisul roman suspendat asta nu-mi da dreptul sa conduc cu permisul italian .
daca parasesc teritoriul romaniei si dau declaratie in fata unui notar ca nu voi conduce in romania mi se inapoiaza permisul fie ca e roman fie ca e italian.
e de discutat insa cred ca e mai mult chestie de interpretare.
În momentul când ai păşit pe teritoriul României eşti obligat de lege să depui unul dintre permisele de conducere la miliţie. NU ai voie să deţii două permise de conducere simultan în România ce nu ţi-e clar? Ţi-au spus oamenii şi textul de lege cu articol, subiect şi predicat.
Dacă ai călcat pe bec, ţi se reţine în vederea suspendării sau în vederea anulării permisul de conducere, atunci poţi da 1000 de declaraţii la notar că tot cu avionul pleci, sau călare pe mânz.
bun si la care militie il predau?
daca intru pe la arad si ies din tara pe la giurgiu ?
interventie moderator

Consider ca problema a fost lamurita.
@doberv - Consider ca ceea ce postati dupa ce vi s-a dat raspunsul argumentat pe articole de lege constituie hartuire. Va rog sa va comportati civilizat.
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis conducere Vio Lupu Vio Lupu Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate si am un permis de conducere romanesc expirat. Pentru a-l putea preschimba in Romania (Timis) am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Permis romanesc suspendat, conducere cu permis italian pe teritoriul romaniei Ramona1982 Ramona1982 un prieten a avut permisul suspendat 1 an si jumatate, s-a cudecat si a peirdut procesul. astazi un agent de politie l-a oprit si verificand datele lui prin ... (vezi toată discuția)
Valabilitate permis de conducere emis in canada marc1995 marc1995 Buna ziua, As vrea sa va intreb daca o dacă o persoana (cetățean roman) cu permis de conducere emis în Canada + permis internațional poate sa conducă ... (vezi toată discuția)