Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti nu erau valabile decit un an dupa dobindirea resedintei in Italia. Am dreptul la doua permise de conducere obtinute prin doua examene; unul in 1992 la Bucuresti si altul in 1999 la Milano "ca si Ramona Badescu?" Mentionez ca astept dubla cetatenie.
Domnilor,
Putem discuta până la infinit, dar problema nu o putem rezolva. Rezolvarea problemei trebuie făcută de autoritățile competente din țările respective, pe bază de reciprocitate.
ing. Ioan Ciobanu
Domnule Ciobanu,
Nu inteleg raspunsul dumneavoastra! Eu astept raspuns la intrebarea de la punctul 2.
Cat timp pot conduce in Romania cu permis de conducere canadian si permis de conducere international (IDL) ? Ce act legislativ romanesc stabileste perioada de valabilitate a permisului canadian + IDL in Romania?
Va multumesc pentru raspuns!
Daca pe langa permisul de conducere canadian aveti si un permis international, ambele in perioada de valabilitate, puteti circula cat doriti, v-am indicat art.
Conform legislației din România constituie contravenție și se sancționează cu amendă deținerea simultană a două permise de conducere naționale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină.
Multumesc mult domnule Patrascu! Acum este clar.
Creeaza confuzie informatia Ambasadei Canadei la Bucuresti, care considera valabilitatea permisului canadian+IDL in Romania de numai 3 luni.