avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere familiala platitoare de tva
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere familiala platitoare de tva

Sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tva, Estimez ca in acest an voi atinge plafonul si voi fi nevoit sa ma inregistrez ca platitor de tva, Ce avantaje si dezavantaje presupune acest lucru?
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 19:40, 12 Februarie 2012
1.Avantaj : deduceti TVA.
2.Dezavantaj : colectati TVA.
3.Dezavanataj : mai multe raportari la fisc.
raport 2-1,
exista ceva facilitati?
Colectat mai mare decat deductibil platiti TVA. Invers aveti de recuperat. Totul depinde de achizitii cu TVA si vanzari cu TVA. Achizitii inseamna si cele pentru nevoile intreprinderii (de ex. chirie, combustibil, reparatii, intretinere, telefon samd).Pentru asta ar trebui sa va lamureasca si contabilul dvs. Daca doriti mai multe transmiteti-mi un mesaj privat.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
George Moraru, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt obligata sa deduc tva? Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca legea imi permite sa [b]nu[/b] deduc tva la facturile de protocol. In cazul in care legea imi permite acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara. declaratie vasile15 vasile15 Buna ziua!Doresc sa ma ajutati cu ceva informatii daca se poate... 1.Tocmai ce mi-am deschis un pfa,mentionez ca nu am contabil si doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara picasso12 picasso12 daca achizitionez o masina ( mai veche de 6 luni cu peste 6000 km )din Germania (achizitie intracomunitara)pe SC platitoare de tva ( cod caen 4511) la pretul ... (vezi toată discuția)