avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere nou nascut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere nou nascut

subiectul in care aveam nelamuriri despre certificatul copilului meu conceput in timpul casatoriei cu exsotu meu a fost inchis si intre timp mai am cateva intrebari. asa ca reiau subiectu aici.
in certificatu de nastere apare la tata ex sotu meu pt. ca a fost conceput in timpu casatoriei. sentinta de divort este definitiva din 19 septembrie si copilul poarta numele meu acum.
am aflat ca exsotu trebuie sa faca o tagada si apoi tatal sa incuvinteze. toate astea costa. nu se pot face fara avocat? si daca nu care sunt preturile pt. ambele proceduri separat si impreuna, sau nu se pot face deodata?
daca eu m-as fi casatorit intre timp cu tatal copilului situatia ar fi fost altfel? si acum daca ne casatorim mai putem schimba cu ceva situatia? sa evitam niste proceduri?
va multumesc si sper ca am fost clara, altfel revin cu detalii
copilul s-a nascut in 20 octombrie 2011
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
LauraBorotea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 00:20, 13 Februarie 2012
Legea este cat se poate de clara. Tatal copilului este sotul mamei.

Nu aveti nevoie obligatoriu de avocat dar eu va recomand sa angajati ca este posibil sa va incurcati in proceduri si sa prelungiti mult si bine procesul
Dacă s.a născut pe 21 octombrie 2011 se vor aplica prevederile noului cod civil. Tăgada paternitatii poate fi făcută atât de fostul soţ dar şi de către mamă sau tatăl biologic al copilului, şi chiar de către copil. Termenul de promovare a unei astfel de acţiuni este de 3 ani de la naşterea copilului. De obicei ptr a fi admisă o astfel de cerere iinstanţa cere expertiză medico-legală de specialitate, care costă destul de mult. Nu aveţi nevoie de mai multe acţiuni, oricare dintre aceste persoane poate intenta procesul. Nu contează dacă vă căsătoriţi cu tatăl biologic al copilului, nu se vor schimba mentiunile din certificatul copilului prin acest lucru. Trebuie promovat procesul de tăgadă.
cere expertiza medicala in oricare din cazuri? indiferent cine intenteaza procesu? expertiza insemnand testu de paternitate? adica daca toata lumea e deacord totusi cer expertiza? doamne cum e tara asta...daca chiar e asa. merci de raspunsuri. si cam cat dureaza in timp?
Da, este obligatoriu testul ADN. Atunci se stie sigur ce si cum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii la starea civila cool123 cool123 buna ziua, am inteles ca nasterea se inregistreaza la termen de 14 zile la starea civila pe raza careia a avut loca nasterea, respectiv sectorul unde se afla ... (vezi toată discuția)